Tartu Ülikooli õppeprorektori professor Birute Klaasi sõnul olid läbirääkimised Akadeemiaga Nord algselt väga konstruktiivsed, ent Eesti Kõrghariduse Kvaliteediagentuuri komisjoni üleminekuhindamine näitas, et kõik Akadeemia Nord õppekavad ei saanud positiivset hinnangut.

„Olukorras, kus akadeemia psühholoogia õppekava sai negatiivse hinnangu ning marketingi ja reklaami õppekava sai jätkamise õiguse vaid tähtajaliselt, oleks akadeemia õppetegevuse ühildamine Tartu Ülikooli akrediteeritud õppekavadega väga keeruline," selgitas Klaas.

Mõlemad institutsioonid alustasid rektor Alar Karise sõnul liitumisläbirääkimisi heas usus. Ka ülikooli nõukogu otsustas 28. mai istungil jätkata liitumisläbirääkimisi, ent selgete tingimustega, et Akadeemia Nord liitumisel tuginetakse vaid ülikoolis kehtestatud kriteeriumitele ja korrale nii õppekavadele ja õppejõududele esitatavate kvaliteedinõuete, juhtimise kui ka muude aspektide osas. „Akadeemialt Nord on tänaseks laekunud aga vastus, kus paraku ei peeta Tartu Ülikooli nõukogu seatud tingimusi vastuvõetavaks,“ täpsustas Karis läbirääkimiste lõpetamise tagamaad.

Birute Klaasi sõnul on ülikool valmis vastu võtma aga Akadeemia Nord üliõpilased, kes avaldavad soovi varasemate õpingute ja töökogemuse arvestamise (VÕTA) korras täita Tartu Ülikoolis kehtivatel tingimustel TÜ õppekava.