Maja on ümber ehitatud endisest TÜ naistekliinikust, mis 2008. aasta lõpus kolis Maarjamõisa haigla uude juurdeehitusse, teatas ülikooli pressiesindaja BNS-ile. Ehitus- ja renoveerimistööd teostas Nordecon AS.

TÜ hangete ja arendustalituse juhataja Heiki Pageli sõnul läks ehitus ja hoone sisustamine maksma umbes 4,7 miljonit eurot. "Kuna hoonet on aegade jooksul korduvalt ümber ehitatud, siis ajalooliselt on tervikuna säilinud vaid hoone välisilme. Hoone sees õnnestus osaliselt esile tuua ajalooliseid põrandaid ja muid fragmente, mida oli võimalik taastada. Samuti on hoone sisustamisel nutikalt kombineeritud ajalooline, vanemat sorti ja päris uus mööbel," ütles Pagel.

Kokku on Lossi 36 õppehoones 4764 ruutmeetrit pinda. Majja kolis osa sotsiaal- ja haridusteaduskonnast ehk dekanaat, ajakirjanduse ja kommunikatsiooni riigiteaduste ning sotsioloogia ja sotsiaalpoliitika instituut, lisaks ka TÜ Euroopa kolledž.

Maja avamine toimub kolmapäeval algusega kell 15 Toomemäel. Avakõne peab TÜ rektor Alar Karis. Tervitustega esinevad veel Tartu linnapea Urmas Kruuse, TÜ naistekliiniku juhataja Helle Karro ja Nordecon AS-i juhatuse liige Marko Raudsik. Tudengite tervituse edastab sotsiaal- ja haridusteaduskonna üliõpilane Kaspar Kruup.