"Kõik hea tahte kokkuleppega liitunud kohvikud, restoranid ja baarid suhtuvad äärmise tõsidusega praegusesse covid-19 leviku suurendamisse ning lepivad omavahel kokku järgmistes detailides," kirjutas pubi Pahad Poisid ühismeedias.

Punktid, milles lokaalid kokkuleppele said, on:

"1. Üritame tagada mõistliku kauguse külaliste vahel siseruumides.

2. Hoiame nähtavates kohtades desinfitseerimisvahendeid ning paigaldame neid rohkematesse kohtadesse, kui minimaalsed nõuded seda nõuavad.

3. Tegeleme oma töötajaskonna pideva teavitusega, et kui oled nohune või köhid, ära tööle tule. Rääkimata palavikust ja raskematest haigustunnustest.

4. Me ei müü selgete joobenähtudega inimestele alkoholi ning palume isikul ära koju minna.

5. Meie töötajad jälgivad klientuuri ning kui märkavad haigustunnustega inimest, käsime sellel isikul ära koju minna. Seejärel desinfitseerime kõik pinnad, mida antud inimene on puudutanud.

6. Sundventilatsioon üksinda ei ole nii tõhus kui ventilatsioonisüsteemide kogum. Seepärast õhutame siseruume võimalusel pidevalt akende lahti hoidmise teel, jahedate ilmadega vastavalt ruumi sisetemperatuurile. Kui aknad lahti ei käi, üritame õhutamist teostada välisuste lahti hoidmisega."

Üleeilsega lisandus Eestis 22 positiivset koroonaviiruse tulemust, millest Tartumaale laekunud 8 juhtumist oli 4 seotud Vabankiga ja 4 Naiiviga. Korrigeeritud andmete järgi on hetkel Vabanki koldes 33 ja Naiivi koldes 15 nakatunut üle Eesti. Eilse ööpäeva info peaks terviseamet edastama täna kella 14 paiku.