Uuel õppeaastal alustavad 60 magistranti õpet 1,5-aastasel terviseteaduse magistriõppekaval, mida saab läbida neljal õenduserialal: intensiiv-, kliiniline, vaimse tervise ja terviseõendus.

Tartu Tervishoiu Kõrgkooli õppeprorektori Kersti Viitkari sõnul laiendab terviseteaduse magistriõpe õe ja ämmaemanda õppekavade lõpetajate edasiõppimisvõimalusi ning võimaldab lisaks süvendatud erialastele teadmistele arendada õppijate uurimus- ja arendustöö oskusi.

„Magistriõppekava avamine on kõrgkooli jaoks oluline arenguetapp, mis sai teoks tänu koostööpartnerite ja vilistlaste ühisele panusele õppekava arendamisel,“ lisas Viitkar.

Rakenduskõrghariduse tasemel alustab õpinguid 250 üliõpilast bioanalüütiku, füsioterapeudi, radioloogiatehniku, tervisekaitse spetsialisti, ämmaemanda ja õe põhiõppe õppekavadel.

Kutseõppe õppekavadel alustab 117 õppurit erakorralise meditsiini tehniku, hooldustöötaja, lapsehoidja, tegevusjuhendaja õppekavadel ning lapsehoidja ja tegevusjuhendaja töökohapõhises õppes.

Suvisel vastuvõtul esitasid huvilised kokku 1630 sisseastumisavaldust, millest 1193 rakenduskõrghariduse, 273 kutseõppe ja 164 magistriõppe õppekavadele.

Tartu Tervishoiu Kõrgkooli õppeaasta avaaktus toimub 3. septembril algusega kell 12 kõrgkooli õppehoone saalis 007.