Elroni pressiesindaja Mariis Adambergi sõnul halvenes mehe tervis enne Tapat. Kahjuks kiirabi aga Tapal rongini ei jõudnud. Kiirabibrigaad sõitis Elroni rongi ootama Aegviidule, et sealt äkitset tervisekahju kogenud mees sealt haiglasse viia.

Tapalt rongi sisenenud pealtnägija Minna (nimi muudetud) kirjeldas toimunut: "Ühel härral oli nähtavasti halb, kuna juba aknast nägin, et ta on istmete peale pikali pandud." Minna sõnul hakkas ühel hetkel mehel tervis veelgi halvenema ja ta pandi põrandale pikali.

"Kaaskodanikud hakkasid härrat aitama, kes millega sai. Hüüti ka üle rongi "Kas siin on arsti?!" ja "Pange ta põrandale, et kunstlikku hingamist teha!"," ütles Minna. Seisundi halvenedes tuli ta sõnul kannatanu "suust tuli välja ilmselt mingit vedelikku või okset." Rongis oli Minna sõnul arst, kes olukorda kontrollima läks.

Aegviidus viidi mees kanderaamil kiirabiautosse. "Tundus, et olukord oli ikka väga halb, kuna kiirabiarstid lausa jooksid auto poole," kirjeldas Minna kriitilist olukorda.

Mehe tervisliku seisundi ja praeguse olukorra kohta info puudub.