Esimene rongidest, 213 Tartu-Tallinn hilines rikke tõttu ning seisis pikalt Kiltsi peatuses. Teine rong, 212 Tallinn-Tartu seisis esimese rongi tõttu Vägeva peatuses.

Delfile tulnud vihje järgi ei olnud Tartu-Tallinn rongis rikke tõttu ka elektrit ning reisijad istusid pimeduses. Elroni töötaja seda ei kinnitanud. Samuti rääkis allikas, et oodati kolmandat rongi, mis "tooks rikkis rongile elektrit".

Elroni infotöötaja kinnitusel on praeguseks rongid liikuma hakanud, ent hetkel ei ole veel täpselt teada, mis tüüpi rikkega oli tegemist.

Delfile teadaolevalt oli häiritud ka teiste rongide liiklus. Näiteks sai 17.20 väljuma pidanud Tallinn-Viljandi rong liikuma alles kell 18.10. Pealtnägijate sõnul oli see pilgeni rahvast täis.

Ka Elroni kodulehel seisab järgmine teade: "Reis 43 Tallinn-Viljandi hilineb 50 minutit teise rongi hilinemise tõttu. Hetkel on rong Saku peatuses."

Üks piletimüüjatest rääkis Delfi allika vahendusel, et see Tartu rong, mis pidi Tallinna jõudma, aga jäi Aegviidus seisma, pidi kell 17.20 sõitma Viljandisse. Kuna see läks aga rikki, siis pidi Balti jaam tooma 17.20 väljumisele uue rongi ning see võttis aega.

Lisaks kahele varasemale Tallinn-Tartu-Tallinn rongile hilines ka 215 Tartu-Tallinn ekspress 10 minutit teise rongi hilinemise tõttu.