Karis rääkis ERR-i uudisteportaalile, et skeem toimus nii, nagu Silver Meikar on kirjeldanud kirjeldas. "Küsiti, kas ma saan panna raha arvele ja annetada see erakonnale."

Kui Meikari väidetud annetused summas 115 000 krooni jäid perioodi 2009-2010, siis Karis tegi seda seitse aastat tagasi ja annetuse suuruseks oli 5000 krooni.

"Mina sain piirkonna juhi käest raha ja tema palus panna mul see arvele ja annetusena vormistada," rääkis Karis ning viitas, et tol ajal oli piirkonna juht Laine Jänes (praeguse nimega Randjärv), kuid 100 protsenti Karis kindel ei olnud, et tema poole pöördus just Laine Jänes.

Hiljem saatis Karis meediale teate, kus lisas, et ei Lillo ega Jänes ei ole palunud tal varjatud annetust teha.

"ERR online uudisteportaal avaldas täna valeväidetega artikli, kus seisis, nagu mina oleksin saanud 2006. aastal Reformierakonna Tartu piirkonna juhi Laine Jänese käest raha, mida ta palus mul vormistada annetusena erakonnale. Kinnitan siinkohal, et ei toonane Reformierakonna piirkonna esimees Laine Jänes ega minu toonane ülemus Kalev Lillo ei ole mulle raha andnud ega agiteerinud mind varjatud annetust tegema," ütles Karis teates.

Samas kinnitas mees, et tegi toona annetuse teise erakonnakaaslase nimel ning väitis, et enam ei mäleta, kes see inimene oli. "Niipalju kui mäletan oli tegemist situatsiooniga, kus erakonnakaaslane ei tahtnud oma nime annetajate nimekirjas näidata perekondlikel põhjustel. Seega tunnistan ausalt, et olen teinud annetuse toona teise inimese palvel," ütles Karis.