Tartu keskerakondlaste uus juht Jaan Toots otsib võimalust välja vahetada abilinnapea Monica Rand. Kuna viimane keeldub lahkumast, tuleb teda linnavolikogus umbusaldada. See vajab aga linnavolikogu reformierakondlaste hääli, sest muidu ei tule kuidagi linnavolikogus umbusaldamiseks vajalikke hääli kokku.

Keskerakonna sisetüli on kestnud juba sügisest saadik ja kuigi Reformierakond on üritanud end sellest eemal hoida, on selle lahendamine ikka nende mureks muutunud. Üheks küsimuseks on, mida arvata Peipsiääre vallavanem Aleksandr Širokovist, kelle Keskerakond eile abilinnapeakandidaadiks esitas.

Tartu linnapea ja sealsete reformierakondlaste juht Urmas Klaas ütles, et tema tunneb Širokovi väga põgusalt, sest on temaga vaid paar korda Tartumaa Omavalitsuste Liidus kokku puutunud ja töökogemust Širokoviga praktiliselt puutub. Tema teadmised Širokovist põhinevad seetõttu ajakirjanduses avaldatul.

Tartu linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni juht Kristo Seli ütles, et ka tema Širokovi isiklikult ei tunne. Mida Tartu reformierakondlased temast arvavad, selgub uue nädala alguses, kui kogunetakse olukorda arutama.

Tartu linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni liige Verni Loodmaa ei tundnud samuti Širokovi, aga kogu olukord tekitas temas hämmastust. "Minu meelest on olukord nii jabur, et seda on üsna keeruline kommenteerida," lausus Loodmaa.

Ta oli kurb selle üle, et pikalt kestnud vastasseis ja arusaamatus Tartu Keskerakonnas on jõudnud nii kaugele, et sellest on saanud mitte enam Keskerakonna siseasi, vaid sellest on saanud ka Reformierakonna mure.

"Teisalt on võti endiselt Monica Ranna käes, kes oma erakonnakaaslaste oodatud otsusega saaks situatsioonile lõpu teha ja taastada Tartus normaalse linnajuhtimise, et ajakirjanduses oleks Tartu kohta lugeda ka midagi muud kui rahanduse abilinnapea tegemistest," kritiseeris Loodmaa Randa.

Ühes asjas oli Loodmaa aga kindel. Ükskõik kas praegune olukord lõpeb Širokovi saamisega abilinnapeaks või hoopis uue koalitsiooni loomisega, mõlemal juhul tähendab see Monica Ranna umbusaldamist.