Prefektuuri korrapidaja sai kell 11.40 Tartumaa häirekeskusest teate, et Tartu-Ilmatsalu-Rõhu maantee viiendal kilomeetril on teelt välja sõitnud politsei alarmsõiduk, teatas Tartu politsei pressiesindaja BNS-ile.

Kui esimene politseiauto jõudis sündmuskohale, oli seal juba kiirabibrigaad ning selle arst konstateeris teelt välja sõitnud Opel Vectra rooli taga istunud kolme lapse isa Urmas Laansalu (44) surma.

Prefekt Raivo Palu korraldusel algatati koheselt teenistuslik juurdlus, mis selgitas, et kell 11 käis Laansalu prefektuuris, kus ta vestles korrapidaja ja oma vahetu ülemaga.

Korrapidaja ja Laansalu ülema sõnul polnud tema olekus ega käitumises midagi erakorralist märgata. Seoses laupäeval Tartus peetavate üritustega oli Laansalu ülesandeks kontrollida patrulle nii linnas kui maakonnas, lausus pressiesindaja.

Kiirabiarsti sõnul polnud avariis saadud vigastused märkimisväärsed, vaid surma põhjuseks oli lähilask pähe. Opelist leiti Laansalu teenistusrelv püstol Makarov, millest lask on tõenäoliselt sooritatud.

Surnukeha toimetati kohtuarstlikuks ekspertiisiks morgi, Ekspertiisi tulemused selguvad esmaspäeval.

Korrakaitse osakonna patrull-ja liikluspolitsei talituse juhtivinspektor Urmas Laansalu töötas Tartu politseis selle asutamisest 1991. aastast. Varem teenis ta Tartu miilitsas. Laansalu oli vanemkonstaabli, juhtivinspektori ja aseprefekti ametikohtadel.

Saanud juhtumist teate, sõitsid siseminister Tarmo Loodus ja politsei peadirektor Harry Tuul viivitamatult Tartusse, et osaleda asjaolude selgitamises.

Siseminister Loodus ja politsei peadirektor Tuul avaldavad juhtunu puhul sügavat kahetsust ning kaastunnet Urmas Laansalu lähedastele, lisas pressiesindaja.