Eriolukorrast tulenevalt on esmaspäevast suletud kõik üldharidus- ja huvikoolid ning peatatakse huviharidus ja -tegevus kuni eriolukorra lõpuni.

14. märtsist on suletud kõik Tartu linnale kuuluvad spordibaasid, mida haldab linna allasutus Tartu Sport (A.Le Coq Sport spordimaja, Turu tn spordihoone, Variku spordihoone, Tamme staadion, Tamme staadioni olmehoone matisaal, Visa hall, Annelinna kunstmuruväljak, Mart Reiniku staadion, Tarbuse spordihall, Ilmatsalu spordihoone, Tartu laululava peahoone). Täna suleti külastajatele ka Aura veekeskus.

Avatuks jääb Anne saun, kus korraldatakse senisest veelgi tihedam desinfitseerimine ja kasutajate arvu reguleerimine sauna avamisaegadel. Kindlasti ei tohi minna sauna haigustunnustega inimesed.

Tartu turu turuhoone jääb avatuks, kuid kõikidel külastajatel soovitatakse järgida tervisenõudeid, arvestades pakendamata toidukaupadega seotud ohtusid ja suuremaid võimalusi viiruste levikuks.

Linna ühistranspordi korraldamises otsustati hakata busse lõpp-peatustes desinfitseerima ning bussijuhtide tervise huvides lõpetada piletite müük bussijuhtidelt ning jätta suletuks ka busside esiuksed.

Linnavalitsuse osakondade tööruumides (sh Tartu raekoja infokeskuses) peatatakse kodanike vastuvõtt. Inimesi teenindatakse telefoni ja e-kanalite vahendusel

Jätkub vältimatult vajaliku sotsiaalabi osutamine (toimetulekutoetuse taotluste vastuvõtt, koduhooldus, dementsete päevahoid jt). Sotsiaal- ja tervishoiuosakonna piirkonnakeskused on avatud E 15-18 ja K 8-12. Linnavalitsus palub isiklikult vastuvõtule pöörduda ainult äärmisel vajadusel ja võimalusel esmalt võtta kontakti telefoni või e-posti teel.

Samuti jätkuva need rahvastikutoimingud, mis nõuavad isiklikku kohale tulemist (nt abielu sõlmimine, lahutuse registreerimine). Abielu registreerimisel pidulikke tseremooniaid ei toimu. Ka matusetseremooniate puhul palutakse rahvarohkeid tseremooniaid vältida.

Tööle jäävad lasteaiad, kuid linnavalitsus soovitab võimalusel siiski lapsed koju jätta ja mõelda peredel läbi oma elukorraldus juhuks, kui tuleb ka lasteaiad sulgeda. Kindlasti tohib lasteaeda viia ainult terve lapse. Samuti säilib linnavalitsuse nõue, et perega välisreisil käinud laps peab jääma kaheks nädalaks koju.

Tartu linnavalitsuse kriisimeeskonna juhi, linnapea Urmas Klaasi sõnul nõuab eriolukorra kehtestamine igapäevaelu ümberkorraldamist. "Oluline on, et me kõik tegutseksime läbimõeldult ja rahulikult, vaid siis suudame olukorda kontrolli all hoida," lisas linnapea.