Ainsaks erandiks on president Toomas Hendrik Ilves, kellele on kutse saadetud, aga kelle vastust veel pole.

Kõigest kaks kuud pärast öölaulupidu toimuvad kohalikud valimised, kus Tartut juhtivatel reformierakondlastel tuleb võimul püsimiseks tõenäoliselt palju tööd teha. Kuna Tartu öölaulupeo korraldamiseks küsis kultuuriministeerium riigikantseleist raha alles aprillis, tekkisidki kahtlused, kas tegemist pole lihtsalt rahva raha eest valimiskampaania tegemisega.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna Tartu piirkonna esimees Heljo Pikhof rõõmustas, et 25 aasta taguseid sündmuseid meeles peetakse. Samas oli tal mitu kriitilist küsimust.

"Miks ei planeeritud seda üritust siis, kui käsil oli nii riigieelarve kui Tartu linna eelarve koostamine ja kinnitamine? Miks käiakse just nüüd käsi pikal valitsuse ukse taga? Või tulid 1988. aasta levimuusikapäevad Reformierakonda kuuluvatele võimumeestele meelde alles siis, kui avastati kalendrist lähenevad valimised? Loodan, et augustikuine öölaulupidu pakub kuulajatele kauni muusikalise ja hingelise elamuse, mida poliitikute kõned ära ei riku," ütles Pikhof.

Kultuuriministeeriumi pressiesindaja Brita Merisalu selgitas, et Tartu öölaulupidu kuulub Eesti vabariigi 95. aastapäeva ürituste (EV95) programmi. Neid tegevusi koordineerib riigikantselei ja rahastab oma eelarvest.

Kultuuriministeeriumile on Merisalu sõnul tulnud taotlus selle ürituse korraldamiseks EV 95 raames, kuna vastava valdkonna ministeeriumina on kultuuriministeeriumil sisuline pädevus ning juurdunud toetuste eraldamise ja aruandluse süsteem. Seetõttu taotlebki just kultuuriministeerium laulupeo jaoks riigikantseleist raha.

Ürituse rahastamise venimine takistab aga Kasterpalul esinejatega lepinguid sõlmida. Tehnika rentimise hinnapakkumisi on ta saanud küsida, samuti on tal eelkokkuleppeid esinejatega, aga nimesid ta välja käia ei saa, sest selle jaoks oleks vaja enne lepingud alla kirjutada, mida ei saa teha enne, kui rahastamine on kindel.

Öölaulupeoga on kavas meenutada Tartu levimuusikapäevasid, mis 1988. aastal toimusid hoopis kevadel. Kasterpalu selgitas, et 19. augusti valis öölaulupeo toimumise ajaks välja tema. Nimelt on 19. tööpäev, 20. augustil on aga riigipüha ja inimestel on vaba päev. Samal põhjusel toimus ka 2008. aasta öölaulupidu Tallinnas 19. augustil. Lisaks on ilmad augustis vabaõhuürituse korraldamiseks palju paremad kui kevadel.

Samuti toimub sel kevadel Tartus juba ka teisi 25 aasta taguste sündmuste meenutusüritusi, mistõttu Kasterpalu sõnul oleks ka öölaulupeo kevadel tegemise korral hakanud üritused kuhjuma.

Tartu linnapea Urmas Kruuse lisas omalt poolt, et selle ürituse korraldajad pole linnavalitsuse poole toetuse saamiseks pöördunud. Tartu linn on tema sõnul alati valmis olnud kultuurikorraldajatega koostööks ja seda mitte ainult rahaliselt vaid ka organisatoorselt või muul moel.