Teater on valesti kasutanud Emajõe äärde sadamateatri rajamiseks linna eraldatud raha, ostes selle eest näiteks mikrofone ja kaableid, ütles Tartu abilinnapea Hannes Astok neljapäeval ajakirjanikele.

Mulluses linnaeelarves oli sadamateatri projekti arendamiseks ette nähtud 800.000 krooni, millest teatrile jõuti eraldada 200.000. Astoki sõnul aktsepteerib linnavalitsus kulutatud summadest vaid 73.000 krooni.

"Linnavalitsuse hinnangul on tegu pettusega ning seetõttu taotleme üle 126.000 krooni tagasi kandmist," sõnas Astok.

Astoki sõnul ei usu linn teatri selgitusi, nagu oleks mikrofonid, tihumeeter lavalaudu ja kaablid ostetud tulevase sadamateatri tarbeks, kuna praegusel hetkel pole olemas isegi teatri projekti.

"Tegelikult osteti kogu varustus tõenäoliselt teatri aastalõpu ettekande tarbeks, mistõttu on siinkohal tegemist teadliku pettusega," märkis Astok.

Peale teatriatribuutika ostu on linna raha kulutatud ka uue niinimetatud black-box-teatri eelmises kavandatud asukohas Tiigi tänaval asuva maja mitmesugustele projektidele.

"Linna soov Tiigi tänava hoone osas oli, et see ostetakse sobivuse korral, ent mingit kokkulepet eelnevateks kulutusteks polnud," lausus Astok.

Vanemuise teatrile oli 1999. aasta linnaeelarves peale sadamateatri projekti ette nähtud 150.000 krooni ka sümfoonikute kontserditeks ja teatri külalisetendusteks sõpruslinnades, ent ka seda raha pole alati suudetud kasutatada ettenähtud otstarbeks.

Linnavalitsus on pettusekahtlusest teavitanud ka kultuuriministeeriumi ja riigikontrolli.