Lisaks esitletakse Rahvusvahelise Kaitseuuringute Keskuse raportit Venemaa elektroonilise sõjapidamise võimete arendamisest.

Kaitsetööstusnäitus annab Eesti kaitse- ja julgeolekustruktuuridele võimaluse vahetult näha paljusid turul saadaolevaid tooteid ja lahendusi. Näitusel osaleb 15 rahvusvahelist ettevõtet ning delegatsioonid enam kui 20 riigist.

Kaitseministeeriumi kaitseinvesteeringute osakonna juhataja Kusti Salm ütles, et Eesti huvi üritusel on tutvustada oma kaitsetööstust, luua võimalusi kontaktide vahetamiseks ning tõsta Eesti tuntust ja teadlikkust elektroonilisest sõjapidamisest.

Kaitseminister Jüri Luige hinnangul on kaitsetööstuse roll innovaatiliste lahenduste loomisel võtmetähtsusega.

"Aina enam riike panustab oma küberründevõimesse ning elektroonilise sõjapidamise vahenditesse," ütles Luik. "Neist kõrgtehnoloogilistest sõdimisviisidest on saanud tänapäeva relvastatud konflikti lahutamatud osad."

Eesti ettevõtetest tutvustavad oma tooteid ja teenuseid Defendec, Rangeforce, Guardtime, Cybernetica ning rahvusvahelistest ettevõttetest osalevad Textron Systems, Teledyne Defence & Space, Chemring Technology Solution, SAAB, Rohde & Schwarz, CRFS, Log.In, PLATH, L3 TRL Technology, ELT / Elettronica, Novator.

Osalevate riikide hulgas on Austraalia, Bulgaaria, Kanada, Kuveit, Katar, Leedu, Läti, Norra, Taani, Poola, Rootsi, Sloveenia, Slovakkia, Serbia, Rumeenia, Soome, Saksamaa, Tšehhi, Itaalia, Iisrael, UAE, Saudi-Araabia, Malaisia, UK, Ukraina, USA ja Eesti.

Näitus „Electronic Warfare & Military Cyber live“ on suunatud kübervaldkonna juhtidele, küberturvalisuse ekspertidele ja hangete projektijuhtidele. Seda korraldavad kaitseministeerium, Eesti Kaitsetööstuse Liit ning Suurbritannia ettevõte Tangent Link.