Linnapea Urmas Kruuse kommenteeris, et linnamajanduse osakonna vastutada on üks suuremaid linna valdkondi ja linnamajandusel on palju suuri ja olulisi projekte ees, seetõttu viiaksegi see eraldi abilinnapea alla. Seda tõdesid Kruuse sõnul ka Reformierakonnaga koalitsiooniläbirääkimisi pidavad sotsiaaldemokraadid ja keskerakondlased.

Kruuse lükkas tagasi oletuse, et viies abilinnapea koht luuakse lihtsalt selleks, et koalitsiooniläbirääkimistel kõigile kohtasid jätkuks. Ta märkis, et ka enne majanduskriisi oli Tartus viis abilinnapead.

Kuidas abilinnapead koalitsioonipartnerite vahel jaotuvad ja kes abilinnapeadeks nimetatakse, pole Kruuse sõnul veel paika pandud.

Reformierakonnal on Tartus pärast valimisi linnavolikogus 15, Keskerakonnal üheksa ja sotsiaaldemokraatidel kaheksa kohta. Kruuse jääb linnapeaks, linnavolikogu esimeheks saab keskerakondlane Aadu Must, Reformierakond saab linnavolikogu aseesimehe koha ja kaks abilinnapea kohta. Kaks abilinnapea kohta läheb SDEle ja üks Keskerakonnale.