Linnavalitsus ei kehtesta tõenäoliselt alkoholimüügi keeldu, ütles BNS-ile Tartu linnavalitsuse pressiesindaja Viljar Rääsk.

"Karskusühing on teinud linnale ettepaneku alkoholimüügi keelustamiseks volbriööl ka varasematel aastatel, kuid linnavalitsus pole sellega nõustunud," ütles pressiesindaja.

Rääski sõnul oleks see signaaliks linnarahvale, et nad ostaks alkoholivarud enne volbriööd valmis. "Seda me aga teha ei taha," lisas ta.

Linnavalitsus arutab karskusühingu ettepanekut oma neljapäevasel istungil.

Karskusühing AVE tegi aprilli alguses linna avaliku korra parandamiseks Tartu linnavolikogule rea ettepanekuid. Samuti tegid karsklased ettepaneku muuta 1. september ülikoolilinnas alkoholivabaks päevaks.

Linnavolikogu õigus- ja korrakaitsekomisjon otsustas arutada ühingu ettepanekut mai algul, pärast seda, kui ka Tartu linnavalitsus on oma seisukoha andnud.

Komisjon leidis, et ilma ettevalmistuseta ja ühepoolse arutelu käigus pole praegu võimalik oma seisukohta kujundada ning otsuseid langetada.

AVE töörühma üks ettepanek soovitab keelata alkohoolsete jookide müügi kioskites, suvekohvikutes ja müügilaudadel laial alal, mida piiravad Riia maantee, Jakobi ja Lai tänav ning Vabaduse puistee. Sellesse piirkonda mahuvad ka Raeplats ja noorte seas suvisel ajal populaarne Pirogovi plats.

Ettepaneku autorid soovitavad ka muuta õppeaasta esimese päeva, 1. septembri ülikoolilinnas alkoholivabaks.

AVE töörühm soovitab piirata alkoholi müügiaegu Tartus. Nende hinnangul võiks lahja alkoholi müüki lubada kella 8-20 ning kange alkoholi müük võiks alata alles kella 10 ning kesta õhtul kella 20. Pühapäeviti lõpeks alkoholimüük kell 18.

Selline müügiaeg kehtiks nende ettepaneku kohaselt ka bensiinijaamades, samal ajal ei puudutaks piirang kohvikuid, baare, restorane ega klubisid.

Koolidele ligemal kui 500 meetrit asuvates kauplustes võiks AVE töörühma hinnangul müüa alkoholi alles pärast kella 17.

Karskustegelaste ettepaneku kohaselt tuleks alkoholi, kaasa arvatud õlle müük keelata põhiliselt laste osalusega ja lastele mõeldud vabaõhuüritustel, näiteks kontsertidel, laulu- ja tantsupidudel, tivolituuril ning tänavareivil.

Teistel vabaõhuüritustel võiks olla lubatud vaid kuni kümnekraadise õlle müük ning selle peaks lõpetama tund enne ürituse lõppu.

Üks ettepanekuid soovitab sulgeda õlletehase müügipunkti Tähtvere tänavas, nagu näeb ette 1998. aastal kehtestatud detailplaneering.