Hugo Treffneri gümnaasiumi direktor Ott Ojaveeri sõnul oleks lävendi seadmine läbimõtlemata tegu. "Väga halb plaan, mis on õpilaste, eriti poiste suhtes, karistava iseloomuga," ütles ta ERRi uudisteportaalile.

Miina Härma gümnaasiumi direktor Ene Tannbergi sõnul on üldsegi viiepallisüsteem oma kahe negatiivse hindega 21. sajandi haridusmaastiku jaoks sobimatu. "Õpilasel peab olema võimalus asuda õppima gümnaasiumis ka siis, kui tema tunnistuse hinded ei peegelda tema tegelikke võimeid, kui tal on motivatsiooni õppimiseks ja kui tema hinded võivad olla mõjutatud muudest teguritest," ütles ta.

Kristjan Jaak Petersoni gümnaasiumi direktor Merike Kaste hinnangul ei näita tunnistusel olevad hinded tihti teadmisi, vaid läbisaamist õpetajaga, kohusetundlikkust ja muidugi klassi keskmist taset, mistõttu ei tohiks koolis õppimine toimuda hinnetele.

Annelinna gümnaasiumi õppealajuhataja Jelena Bitova hinnangul on kutseharidus valik, mitte suund. "Pigem võiks mõelda sellele, et gümnaasiumis teha sobivaks erinevad õpiprogrammid nii tugevatele kui nõrgematele õpilastele," arvas ta.

Jaan Poska gümnaasiumi direktori Helmer Jõgi hinnangul on noorte inimeste "kastidesse" paigutamine võõrastav. "Ainult ühe aspekti (lävend) esiletõstmine võib endaga kaasa tuua mõjusid, mida on raske ette näha. Soovitud tulemuse asemel võime saada hulgaliselt soovimatuid kõrvalmõjusid," märkis Jõgi.