Eile sai avalikkus teada, et Tartu ülikooli kliinikumi all tegutsevate kliinikute juhid avaldavad umbusaldust Eelmäele, kes teatas kolmapäeval neile otsusest koondada kõik kliinikujuhtide ametikohad.

Ent Tartu Arstide Liit ning ülikoolilinna tervishoiutöötajad on sellele vastu ning avaldavad Eelmäele toetust.

"Tartu Arstide Liit on kliinikumi nii eelmise kui ka praeguse juhatustega olnud heas läbisaamises," sõnas Tartu Arstide Liidu esindaja Neve Vendt ametikaaslastele saadetud kirjas. "Kliinikute juhid on andnud eksitavat informatsiooni nii oma töötajatele kui ka meediale, et muudatused tulid neile ootamatult."

Vendt lisas, et kliinikute juhtide umbusaldusavaldus kliinikumi juhatusele tuli üllatusena, sest just mõned nädalad varem oli kliinilise meditsiini instituut karjäärimudeli allakirjastanud.

Tartu Arstide Liit on keskkonnas petitsioon.com loonud toetusavalduse Eelmäe ning laupäeva pärastlõunaks on selle allkirjastanud üle 300 inimese.

"Oleme veendunud, et muutused Tartu Ülikooli Kliinikumis on hädavajalikud," seisab pöördumises. "Usume, et juhatus on planeeritavate muudatustega õigel teel. Arusaadavalt ei meeldi muutused kauaaegsetele kliinikute juhtidele, kes on sunnitud oma mugavustsoonist loobuma ning juhtivpositsioonil tähtajaliselt jätkamiseks konkureerima. Meie hinnangul on juhtivpositsioonide tähtajaliseks muutmine oluline erialade arenguks, annab noortele kolleegidele selge karjääriperspektiivi, parandab tööõhkkonda ja kasvatab tulevast juhtide põlvkonda."