TÜ kliinikum teenindab sel nädalal ainult alaealisi, rasedaid, erakorralisi, haiglas olevaid või hematoloogia- ja onkoloogiaosakonna patsiente. Näiteks oli hematoloogiaosakonda vastuvõtule tulnud elvalane Asta Märtson, kes kinnitas, et kuigi on kliiniku töökorraldusega rahule jäänud, toetab ta arstide ja õdede streiki igati. “See on ikka õige küll, et nad peavad saama paremat palka, kuna sellise raha eest ei taha nad küll tööle tulla,” ütles ta.

Ortopeedia vanemarst-õppejõud Merike Šeffer märkis, et patsiendid, kes ravi vajavad, seda ka saavad, seepärast ei tasu ka liialt muretseda. Streigi korral pole aga tegemist mitte niivõrd palgaga kui tulevikuküsimusega, sest napib nii tööjõudu kui noorte tohtrite soovi Eestisse jääda. “Põhjuseta me kindlasti ei streigi, olukord on kriitiline,” kinnitas ta. “Meedik ikkagi asjata oma patsienti hätta ei jätaks.”

Eesti Arstide Liidu streigi korralduskomitee liige Viivika Adamson kinnitas, et nemad soovivad kollektiivlepingu täitmist, seega palgatõusu ja kindlat töökoormust. “Elame praegu nädal aega korraga, täna on esimene päev,” lausus ta. “Vaatame, kuidas edasi jätkame.”

Seni on riik arstidele ja õdedele pakkunud 6,6-protsendilist palgatõusu, kuid sellega pole meditsiinitöötajad rahule jäänud.