PR-spetsialistiks kandideerib 38, asekantsleriks 34, peainspektoriks 32, järelevalve osakonna juhatajaks 28 ning poliitikaosakonna juhatajaks 20 inimest, ütles Tartu projekti personalitöögrupi juht Anu Ulp esmaspäeval BNS-ile.

Kokku laekus personalivaliku esimese etapina välja kuulutatud konkursile 15 ametikoha täitmiseks 209 avaldust.

Kandidaatidest parimad peavad olema välja valitud 26. märtsiks.

Uute töötajate otsingu esimese etapiga läksid teiste hulgas konkursile haldusala asekantsleri, poliitikaosakonna juhataja, järelevalveosakonna juhataja ning keskhariduse, keele-, noorte-, ja avalike suhete talituste juhataja ametikoht.

Ulbi sõnul käivitub märtsis personalivaliku teine etapp umbes 30 ametikoha täitmiseks.

“Praegu toimuvad haridusministeeriumis majasisesed konkursid, pärast seda selgub, millised ametikohad avalikule konkursile tulevad,” ütles Ulp.

Tema sõnul lähevad teise etapiga täitmisele nõunike, peaspetsialistide ja spetsialistide ametikohad.

Avaliku konkursi kuulutused ilmuvad märtsi teisel poolel ajalehtedes ning haridusministeeriumi Tartu projekti koduleheküljel www.hm.ee internetis.

Haridusministeerium maksab personaliotsingufirmale Fontes iga ametikoha täitmise eest üle 14.000 krooni.

“Üleminekuprotsess on praeguseks juba käivitunud, uue struktuuri osakonnana on tööd alustanud õigusosakond ning kuuest osakonnajuhatajast on juba valitud neli,” ütles Ulp.

Tema sõnul on kõik osakonnajuhatajad valitud aprilli lõpuks.

Nõusoleku Tartusse kolivas haridusministeeriumis jätkamiseks on andnud 41 ametnikku.

Ulp lisas, et 24 ametnikku jäävad tööle loodavatesse allasutustesse — riigi koolivõrgubüroosse, riiklikku eksami- ja kvalifikatsioonikeskusesse, noorsootöö keskusesse või haldusbüroosse.

“Praeguseks on selge, et pool haridusministeeriumi ametnikest on nõus tööd jätkama Tartus,” ütles Ulp. “Järelikult on oluline töö, mida tehakse, mitte töö asukoht.”

Haridusministeerium on paralleelselt asukoha muutusega ette võtnud organisatsiooni strateegia uuendamise ja endise valdkonnapõhise stuktuuri ümberkujundamise funktsioonipõhiseks.

“Nõukogude ajast pärit süsteemi asemel rakendab uus struktuur moodsat juhtimissüsteemi ja tulemustele suunatud töökorraldust,” rääkis Ulp.

Osa senistest kohustustest annab ministeerium tema sõnul üle allasutustele ja muudele institutsioonidele ning hakkab ise senisest efektiivsemalt tegelema haridus- ja teadusvaldkondade juhtimise ning planeerimisega.

“Tartus tööle asuv ministeerium keskendub haridus-, teadus-, noorte- ja keelevaldkonna poliitika ja õigusliku keskkonna väljatöötamisele,” ütles Ulp.