Keskerakonna esimees Edgar Savisaar tegi hiljuti Facebooki postituse, milles ütles muuhulgas: "Põlva delegatsiooni hulgast arvas Taarmo Tamm välja Riigikogu liikme Heimar Lengi. Teades Lenki teeneid Keskerakonna ees, on see kõll häbematu ja kahepalgeline."

"Kuidas peaks ühel piirkonna juhil ainuisikuliselt olema võimalus kedagi nimekirjast välja jätta, on minu jaoks müstika," ütles Tamm Delfile.

Tamme sõnul saavad selliselt arvata vaid inimesed, kes on endiselt arvamusel, et delegaate tuleks määrata, aga mitte valida.

"Piirkonna juhatus pani väga täpselt paika, kuidas delegaadid valitakse ja minul on hea meel, et sellest ka kinni peeti. Kongressile said kõik piirkonna juhatuse liikmed ja ülejäänud delegaadid valiti kõik osakondades. Kui Lenk oleks osutunud piirkonna aastakonverentsil valituks 13 juhatuse liikme hulka, siis oleks ta saanud otse delegaadiks. Antud juhul Lenk ei ole juhatuse liige ja tema kandidatuuri pidi esitama Põlva osakonna juhatus," põhjendas Tamm.

"Vaatamata sellele, et osakonna juhatuses on kaks inimest, kes on suured Savisaare ja Lenki toetajad, nad siiski ei teinud ettepanekut teda esitada kongressi delegaatide nimekirja. Kõik inimesed, keda osakonnad esitasid, said ka kongressi delegaatideks ja seda ilma ühegi muutuseta," kinnitas Tamm.

Tamm ütles ka, et tema kindel toetus kongressil on Jüri Ratasele ja erakond peab saama uue juhi.

"Ajalukku peavad jääma ajad, mil Keskerakonnast räägitakse ainult kui erakonnast, kus koguaeg on mingi probleem rahadega ja kellega me järjekordselt kohut käime. Kuigi rahalised kohustused on suured, ei saa erakond muutuda maksejõuetuks ja selle vältimiseks peab erakonna uus juht ennekõike rahaasjad korda saama," ütles Tamm.