"Jüri Ratas algatas huvitava arutelu teemal, et kas Eestil võiks olla nais peaminister?" kommenteeris Tamm erakonnakaaslase eilset ettepanekut.

Tamm meenutas, et alles hiljuti valiti Poolas peaministriks naine ja ka Lätis on naispeaminister.

"Vaadates Eesti ja Läti viimase aja arenguid, siis tuleb tunnistada, et Läti liigub edasi meist oluliselt kiiremini," arutles Tamm. "Majanduskasv on lätlastel pikka aega parem kui meil ja Läti riik ei ole ka omi põllumehi ära unustanud."

Erinevalt Eesti valitsusest on Kadri Simson Tamme sõnul märganud seda ebavõrdsust ja on ka välja öelnud, et ka Eesti põllumehi on vaja toetada.

"Kui meie erakonnas leiab see mõte toetust, et peaministrikandidaat võiks olla naine, siis see inimene võiks olla Kadri Simson," ütles Tamm. "Mina igatahes olen antud mõtte toetajate leeris ja naispeaminister Eestile pole üldse paha mõte. Aeg on selleks küps."

Riigikogu aseesimees Jüri Ratas tegi eile avalduse, milles pakub Keskerakonna peaministrikandidaadiks Kadri Simsoni.

"Riigikogu valimisteni on jäänud alla viie kuu. Täna on õige aeg arutada, kes peaks olema Eesti Keskerakonna kandidaat peaministri kohale," kirjutas erakonna juhatuse liige Ratas Facebookis.

"Keskerakonna peaministrikandidaat peab olema poliitikas kogenud, kuid tooma lauale ka uusi mõtteid ja lähenemisnurki. Olen veendunud, et parim peaministrikandidaat on erakonna aseesimees Kadri Simson, kes on üle viie aasta edukalt juhtinud riigikogu Keskerakonna fraktsiooni. Kadri tooks peaministrina Eesti poliitikasse värskust, uut energiat ja inimlikku lähenemist. Eesti Vabariigil on läbi ajaloo olnud ainult meessoost peaministrid – on õige aeg usaldada riigijuhtimine targa, intelligentse ja ennast poliitikas tõestanud naise kätte."