Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liige Tarmo Tamm on pettunud erakonna volikogu istungi juhtimisstiilis. Tamm, kes on ühtlasi ka volikogu aseesimees, leppis teise aseesimehe Siret Kotkaga kokku, et Kotka juhatab volikogu istungit, kuna Kalev Kallo on kahjuks raske haiguse tõttu eemal. Pärast laupäevast istungit, kus takistati päevakorra muutmist ja koostööprotokolli Ühtse Venemaaga hääletusele panemist, kavatseb Tamm volikogu aseesimehe kohale enam mitte kandideerida.

"Kõige kurvem on see, et Siret Kotka, kes juhatas volikogu, ei andnud seda võimalust päevakorda muuta ja koostöölepingu üle hääletamist sinna lisada, olgugi et ma tegin kõrval mitmel korral ettepaneku. Ei saa ignoreerida volikogu liikmete ettepanekuid ja Enn Eesmaa, kes selle ettepaneku tegelikult tegi, on juhatuse liige," ütles volikogu aseesimees.
Minul on kusagil piir, kusmaani ma võin midagi aktsepteerida, aga ettepaneku isegi arutlusele mitte võtmine ei ole minu arvates enam see demokraatia, mida mina tahaks näha.
Tarmo Tamm

Tamme sõnul ei arvestatud tema ega ka teiste arvamusega ja päevakord pandi saalis hääletusele, kuigi Kotkaga oli sõlmitud kokkulepe, et ta esitab Eesmaa toodud paberi ettepanekuga võtta päevakorda koostööprotokolli üle hääletamine.

"Enn tõi selle paberi mulle laua peale, ma andsin Sireti kätte, aga mis seal vahepeal juhtus ja mis teda mõjutas seda mitte tegema, ma isegi ei oska öelda, aga see ettepanek ei jõudnud hääletamiseni. See on iseenesest kurb, et kui me isegi püüa arutada. Nagunii ei oleks hääletusel, mulle tundub, see päevakorda saanud, aga iseenesest, kui seda ignoreeritakse, siis minu meelest ei ole see eriti demokraatlik lähenemine asjale," oli Tamm pettunud.

"Minul on kusagil piir, kusmaani ma võin midagi aktsepteerida, aga ettepaneku isegi arutlusele mitte võtmine ei ole minu arvates enam see demokraatia, mida mina tahaks näha," sõnas keskerakondlane.

Tamm ei soovi enam volikogu aseesimehe kohta täita. "Selliste meetoditega, nagu praegu volikogu juhitakse, mina sinna laua taha enam ei istu. Mina olen sisimas endale selgeks teinud, et mina sellises mängus enam kaasa ei löö. Ma püüan asju demokraatlikult ajada ja inimeste arvamusega arvestada. Kui me isegi ei püüa arvestada, siis kuhu me välja jõuame?" küsis Tamm.

Seni, kuni volikogu esimees Kalev Kallo on haiglavoodis ja kuni ta paraneb, võin vajaduse tekkimisel istungit juhatada, aga mitte koos Siretiga.
Tarmo Tamm

"Kui tulevad uued aseesimehe valimised, siis kindlasti ma seal ei osale. Seni, kuni volikogu esimees Kalev Kallo on haiglavoodis ja kuni ta paraneb, võin vajaduse tekkimisel istungit juhatada, aga mitte koos Siretiga," rõhutas ta, et on nõus ainult üksi volikogu istungit juhatama.

Keskerakonna juhatuse liikme Mailis Repsi sõnul oli üleeilsel erakonna volikogul Ühtse Venemaaga koostöö jätkamise hääletusele paneku takistamine inetu. Erakonna aseesimees Jaanus Karilaid ütles küll laupäeval, et parim variant oleks koostööleping Eesti kasuks tööle panna, kuid juba eile kinnitas, et toetab ikkagi lepingu tühistamist. Karilaid märkis veel, et soov lepingu üle hääletada oli pahatahtlik spinn ja talle pole lepingu tühistamiseks piisavalt toetust avaldatud.

Keskerakonna volikogu

Volikogu on Eesti Keskerakonna esindusorgan, kes töötab välja erakonna poliitikat kongressidevahelisel ajal. Volikogu juhindub oma tegevuses erakonna põhikirjast ja programmist ning volikogu istungil kinnitatud töökorrast. Volikogu teeb koostööd riigiorganitega ning omavalitsusüksustega või nende liitudega ning teiste institutsioonidega.

Eesti Keskerakonna volikogusse kuuluvad: piirkondade esimehed; erakonna piirkonna konverentsil valitud volinikud, üks iga 100 piirkonna liikme kohta; erakonna juhatuse liikmed; riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liikmed, kes on Keskerakonna liikmed; Keskerakonna Euroopa parlamendi saadikud, kes on Keskerakonna liikmed; erakonna kogu valitud üks volinik, kui erakonna kogusse kuulub vähemalt viiskümmend erakonna liiget.

Volikogu istungid toimuvad vähemalt kord kvartalis, neli korda aastas. Volikogu esindab ja tema tööd juhib esimees.