Uurimise, toidu ja meelelahutuse sümbioos trükiti ka papa Jannseni ajalehe esiküljel, kui mäletate veel grillitud Villu Reiljani pilti, kirjutab Sild arvamusartiklis Maalehes.

Värskeim lõppenud näide on Panovi juhtum, kus võimuorganid alustasid protsessi kinolavastusega jalutuskäigust kohtumajja, mille üks osaline pidi kaamerate ees ahelaid kandma.

Veritasu teatavasti on ühiskonna iidne käitumisnorm, mille kohaselt elu või muu väärtusliku kallale kippumise eest vastas kannatanu suguselts vähemalt sama suure kahju tekitamisega süüdlasele.

Veritasu rahuldas ellujäänud karistajate õiglustunnet või muid, omakasulisemaid motiive. Selle puuduseks oli lõppematu vägivalla ahel. Puudus selgelt piiritletud tegu ja karistus ning sõltumatu kohus, mistõttu ühe poole kättemaksuakt oli teise poole jaoks uut kättemaksu põhjustav ajend.

Suguseltside võim on aja jooksul vähenenud ning asendunud teistsuguste ühiskondlike formatsioonidega, nagu näiteks korporatsioonid ja parteid, aga inimeste tungid ei ole muutunud.

Põhiseaduse järgi on selliste tungide taltsutamiseks kohus ning seadused ehk õiguslik ruum, kuid Eestis hiilitakse Sildi arvates arvete õiendamiseks päriskohtust mööda.