Selle aasta viimasel istungil kuulatigi Harju maakohtus vaid pistise vahendamises kahtlustatud Silla vastuseid riigiprokurör Triin Bergmanni ning kolme süüdistatava kaitsjate küsimustele, kirjutab Eesti Päevaleht.

Sild ei nõustunud sugugi prokuröri versiooniga, mille järgi kapo lindistusel juttu ajavad Sild ning väidetavalt pistist maksta lubanud Aivo Pärn pidasid „peremehe” all silmas väidetavalt pistist küsinud endist keskkonnaministrit Villu Reiljanit.

Sild rääkis, et päev enne 2006. aasta presidendivalimisi Aivo Pärnaga kohtudes, oli tema eesmärgiks hoopis „kalastama” minna. Selle all pidas ta silmas, et soovis Pärnalt välja kaubelda 1,5 kuni kolme miljonit krooni Arco Vara ning selle suuromaniku Hillar-Peeter Luitsalu kasuks Rävala 8 kvartali detailplaneeringu asjaajamise ning sama kinnistu valikpakkumisel osalemisest loobumise eest.

Samuti jäi Sild kohtus selle juure, et teistel salvestustel jäädvustatud rahaküsimuste puhul tahtis ta Aivo Pärnalt kui kaotajaks riigi heaks välja küsida kuni pooleteise miljoni krooni eest õigusabikulusid. „Minu lootus oli, et kui Rävala 8 tehing õnnestub riigil väga hästi, makstaks meie advokaadibüroole edukustasu,” lausus Sild.

Muuhulgas rääkis Sild, et ühel kohtumisel sai ta juhuslikult teada, et Pärn on suur Arnold Rüütli pooldaja. „Kui Pärn Rüütlist rääkis, läksid tal silmad särama. Tuleb välja, et nad on perekonnatuttavad. Minu jaoks oli see väga huvitav,” lausus Sild.

Süüdistatavapingis istuva Pärna nägu kisub naerule, tema kõrval istuv Reiljan heidab talle rahuloleva pilgu.

Oma kaitsja vandeadvokaat Üllar Talviste küsimustele vastates soovis Sild näidata, et prokuröri esitatud süüdistus on liiga lünklik ning seetõttu on tal raske ennast kaitsta.

„Pole välja toodud aega ja kohta, kus Villu Reiljan oleks pidanud mulle andma käsu küsida pistist. Samuti ei tule välja, millised on need soodsad otsused, mis sel juhul oleks langetatud,” rääkis Sild ning lisas, et nii on tal raske lükata prokuröri süüdistusi ümber.

Rävala 8 kohtuasi jätkub järgmise aasta alguses, kui oma ütlusi saab anda väidetavalt pistist maksta lubanud ärimees Aivo Pärn.