Loodus rääkis ETV saates „Foorum“, et kui vaadata, mis on toimunud maailmas läbi ajaloo, siis inimesed on ikka liikunud sinna, kus on keskused ja kus kaubateed ristuvad. „Inimesed tulevad ikka kokku sinna, kus on töö ja kus on leib,“ sõnas Loodus.

Tema sõnul rändab rahvas majanduslikku huvi ja heaolu jälgides ja kokkuvõttes lähevad asjad isevoolu. Riigid võivad tema sõnul teha erinevaid pingutusi, aga tänases avatud ühiskonnas ei saa inimeste vabale liikumisele kätte ette panna.

Eestis on haldusreformi tema sõnul siiski vaja, sest inimesed jätkuvalt elavad maal ja kõik omavalitsused peavad pingutama, et neil oleks maal hea elada. Loodus prognoosib, et rahvaloendus annab tulemuse, kus veerand Eesti elanikest elab maal.

Et inimesed ei rändaks esimese hooga kohe Tallinnasse ja edasi Helsingisse, vaid peatuksid vahepeal Viljandis või Nuias, tuleb tugevndada tõmbekeskusi ja maakonnakeskusi, rääkis Loodus.

Looduse sõnul on kurb, et haldusreform on jäänud seni tegemata. Selle põhjuseks on konsensuse puudumine poliitikute seas.