“Aeg on politsei struktuuriüksustes jõudnud nii kaugele, et normaalolukorras kasutatavad tavameetmed, nagu inimeste sisemine distsipliin, moraal ja eetika, enam ei aita,” ütles siseminister Loodus BNS-ile.

Looduse sõnul tuleb hakata kasutama tavapärasest erinevaid kontrollimehhanisme. “Nendeks on erakorralised kontrollreidid, mida viiakse politseiasutustes läbi ette teatamata,” ütles minister.

“Reidide eesmärgiks on, et kõikide tasandite juhid tunnetaksid oma vastutust ja seda, et neil ei ole võimalik millegi ees silma kinni pigistada,” sõnas Loodus. “Kõik saab välja selgitatud ja kõik saab ka avalikustatud.”

Loodus lisas, et politsei täiendavaks kontrollimiseks rakendatavate erakorraliste meetmete täielik ülevaade peab kaante vahele saama kolmapäeva õhtuks.

Looduse sõnul pole veel keegi peale viimasel ajal liiklusõnnetustes osalenud purjus politseinike karistada saanud, kuid see juhtub õige pea.

“Teeme selgeks — tulevad ka karistused,” ütles minister. “Enne kui sündmustest pole täielik pilt selgeks tehtud, ei hakka me avalikkusele mulje jätmiseks küünarnukkidega laiutama — see näitaks meie nõrkust.”

Viimastel nädalatel on purjus politseinikega juhtunud kolm liiklusõnnetust, millest ühes hukkus inimene. Lisaks on politseinikud osalenud mitmes liiklusõnnetuses, kus nad ise on jäänud süüdi.