"Jah, eelmisel nädalal Eesti Ekspressis mainitud sularaha andis mulle Kadri Simson" ütles Lausing Delfile.

Lausing lisas, et Simson andis talle sularahas kogu summa ehk 350 000 krooni.

Endine keskerakondlane ja Edgar Savisaare usaldusisik Tarmo Lausing rääkis eelmisel nädalal ajalehele Eesti Ekspress, et annetas pärast 2005. aastat peale noortekogu juhi kohalt taandumist erakonnale 350 000 krooni, mille päritolu ta ei teadnud.

"See toimus pärast noortekogu juhiks olemist (Lausing juhtis noortekogu 2005. aastani). Mulle anti erakonna tähtsa ametniku poolt raha. Seal oli 350 000 krooni ja ma pidin leidma annetajad," rääkis Lausing.

Kadri Simson möönis oma blogis, et ei saa ta pead anda, et aastate jooksul erakonnas poleks olnud juhtumeid, kus annetaja on keegi muu kui raha omanik. Simsoni sõnul on aga keeruline Lausingu öelduga vaielda, sest selles on tema sõnul vähe detaile.

"Valimiseelsel ajal tekib meediamasinas aga see efekt, et iga reageeringut tõlgendatakse uue uudisena ja valimiste vastased ei jäta seda kasutamata," kirjutas Simson. "Enda annetuste kohta võin öelda, et see kõik on igati minu sissetuleku põhjal jõukohane ja vajalik. Lõppude lõpuks maksab erakond kinni ka minu kampaaniat."

Ta kinnitas, et tema elus pole ette tulnud midagi kriminaalset, mida ta oma mälestustes avaldada ei saaks.