“Võib-olla vabamüürlasel Trubetskyl on täpsemaid andmeid, mille järgi neid identifitseerida,” kommenteeris Kruusimäe ning lisas, et kaks aastat tagasi on Trubetsky väitnud, et on vabamüürlaste organisatsioonis päris kõrges loožis ning temaga ei ole mõtet nalja teha.

“Kõlab muidugi uskumatuna, et natsi-skinheadid on liitunud mittetulundusliku ühinguga, mis on Eesti rahvuskoondist toetav,” leidis Kruusimäe.

Kuna Kruusimäe ise kõnealusel kontserdil ei osalenud, ei oska ta ka täpselt kommenteerida, mis sundis Trubetskyt pärast  nii vihaselt sõna võtma.

Muutusi Tõnu Trubetsky hoiakutes ja arvamustes täheldas Kruusimäe juba selle aasta alguses. “Tuttavatele on ta juba jaanuaris soovitanud Johan Bäckmani pronkssõduri raamatut lugeda ja Tõnu on ka mitmes kohas õigustanud küüditamist ja öelnud, et sellist genotsiidi-taolist protsessi ei olnudki ja inimesed saadeti tervist arendavale tööle ja kulak oligi vaja kui nähtusellimineerida,” rääkis Kruusimäe.

Mis võiks olla selliste arvamuste põhjuseks, Kruusimäe öelda ei oska. “Seda oskavad ehk psühholoogid öelda, minul on lihtsalt kahju,” sõnas ta ning pakkus välja, et kuna tegemist ei ole enam 25-aastastega, võib põhjuseks olla ka oma koha otsimine või lihtsalt flirtimine meediaga. “Kõigil meil on oma hind, TV 14 oma vaadatavusega ongi seesama hind,” tõdes Kruusimäe.