ÜRO eriesindaja ihukaitsjana Haiti pealinnas Port au Prince'is töötanud Jõeveer rääkis telefonitsi "Aktuaalsele kaamerale", et oli tööpäeva lõpul ÜRO peamajas oma IV korruse kabinetis. Ühel hetkel hakkas maja värisema, algul oli paar kergemat värinat. Seejärel hakkkas kõik tugevalt kõikuma ning ma üritasin majast välja saada, ütles ta. "Kõik tuli alla," kirjeldas Jõeveer.

Kui ta uuesti silmad avas, oli kell umbes 16.45. Ta meenutas, et oli tõenäoliselt kogu aeg teadvusel. "Pöörasin ringi, otsisin kohta, kus oleks õhku ning nägin õrna valgust," rääkis Jõeveer. "Üritasin kaaslastega ühendust saada nii raadio kui telefoni teel, aga see ei õnnestunud." Kella 22 paiku sai ta raadio kaudu oma kaaslased kätte ning neil kulus 45 minutit, et tema asukoht kindlaks määrata.

Alles järgmisel päeval kella 19.30 paiku suutsid kaaslased temani vett toimetada. "Olin 26 tundi ilma veeta."

Jõeveer ütles, et ei taha praegu mõelda toimunule. "Väga palju on mõelda ja läbi seedida." Port au Prince'is on masendav vaatepilt, majad, koolid, hotellid - kõik on kokku varisenud. Samuti ÜRO hooned.

Jõeveer oli kolmas inimene, kes ÜRO hoone rusudest elusana päästeti.
Rohkem kui 60 ÜRO töötajat, nende hulgas ka Jõeveeri ülemus, ÜRO missiooni juht Haitil, Hedi Annabi, on endiselt teadmata kadunud ja kardetavasti surnud.