Tallinlasi tervitavad juba mitmendat nädalat plakatid, mis teatavad, et internetivalimistel on võimalik inimese hääl kustutada ja iga e-hääl võib olla oht Eesti julgeolekule.

28. märtsil saatis tarbijakaitseamet MTÜle Ausad Valimised teate antud kampaania kohta haldusmenetluse algatamisest. Esmaspäeval saatis MTÜ üks juhte Siret Kotka selle kohta laiali pressiteate, milles süüdistas majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Partsi katses kampaaniat maha suruda.

Kotka sõnul nõuab tarbijakaitseamet 3200 euro suuruse trahvi ähvardusel kampaania kohest lõpetamist.

Tarbijakaitseameti avalike suhete osakonna juhataja Hanna Turetski kommenteeris, et reklaamiseadus sätestab reklaamina ka avalikustatava teabe, mille eesmärgiks on isiku käitumise avalikes huvides suunamine. Seega ei ole reklaamiseaduse reguleerimisala pelgalt kaubanduslik reklaam.

"Olgu siinkohal märgitud, et tarbijakaitseamet on järelevalve teostajaks reklaamiseaduse üle, olenemata sellest, kes on reklaami tellija või milline on reklaami sisu," lisas Turetski.

Amet on alustanud nimetatud teabe osas menetlust tavapärase reklaami järelevalve korras. Hea haldustava kohaselt aga ei näe tarbijakaitseamet võimalust pooleliolevat menetlust kommenteerida ning amet käsitleb Kotka pressiteadet püüdena sõltumatut järelevalvetegevust mõjutada ja halvustada.

Kotka väitis omakorda, et 2013. aasta kohalikel valimistel on e-hääletamine ebaturvaline ja manipuleeritav, nagu see on olnud ka kõigi eelmiste e-valimiste korral.