"Paistab kaugele, et peaaegu 12aastase katkematu staažiga valitsusparteis endas ei nähta midagi kummalist selles, et jutud, mida aetakse, on vasturääkivad, ning et oma libertaristlikult ideoloogiliselt positsioonilt ollakse seilatud vasakpehmesse hüvede ümberjaotamise ning riigi juhitava ettevõtluse maailma," kirjutab Tarand.

"Ei, tegu pole skisofreeniaga, vaid sootuks teistsuguse kummalise vaimuseisundiga, nagu selgub Reformierakonna kodulehelt. Nende andunud rollimängud oma vapilooma elu ainetel on tasapisi tõmmanud võrdusmärgi parteielu ja loomade elu vahele."

"Kutsudes erakonda, hüüavad nad: „Sinus on oravat!”. Neil on „oravavõrk” ja „Koopaorava” ürituste sari. Küllap noortekogus süüaksegi ainult pähkleid ja seemneid. Natuke oravakommi ka ehk. Ja nõnda pole imeks panna, kui ideoloogilist segadust ei märgata. Loomadel pole loogikat ja nende hulgas ei esine maailmavaateid, parem- ega vasakpoolsust."

"Iseküsimus, mis kodanikele kaalumiseks antud, on see, kas ikka riigijuhtimist tasub usaldada inimestele, kes nii tööl kui ka puhkehetkel põhiliselt loomi mängivad. Loomad on teatavasti targad ainult valmides ja muinasjuttudes."