Indrek Tarandi kodulehel väidab apoliitiline eurosaadik Tarand, et ei ole asunud sotsiaaldemokraate toetama.

“Esiteks olen mina soovitanud parteidel leppida kokku, et nende superstaarid oleksid aselinnapead ja pealinna juhiks keegi, kes pole parteilise vôitluse vili. Teadaolevatest linnapeaks pürgijatest on Pihl loomulikult klass omaette. Ega mul pole midagi teiste klipis osalejate vastu — normaalset juttu räägivad ju! Ja ma vôin iga kell ka ise “Elagu Pihl” ütelda, olen seda ka “Eesti Ekspressis” terve artikliga vääristanud 2007, ” möönab eurosaadik, kuid jätkab samas, et ei kuulu sotsiaaldemokraatlikku segakoori.

“Ent pole vôimalik, et lausuksin seda sellises sotsiaaldemokraatlikus segakooris. Ma lihtsalt ei kuulu sellesse koori,” kirjutab Tarand, lootes, et tema pildi kasutus on noorte tegijate äpardus, oskamatus asju ajada ja pime usk reklaami.

“Kui see aga on soov minu turjal liugu lasta, siis on asi hullem. Usun, et Jüri Pihl vôimeka mänedžerina laseb klipi autoritel seda minu episoodi vôrra lühendada otsekohe, sest spetsifilise huumorimeele omanikuna ta kindlasti teab, et parteilistes asjades mina nalja ei armasta,” hoiatab Tarand.

Sotsiaaldemokraatide Tallinna juhi Jaak Juske hinnangul on ajakirjandus tüli tühjast üles kiskunud:

"Indrek Tarand kirjutas eile oma blogis, et tema arvates on Pihl Tallinna linnapeakandidaatidest klass omaette. Samuti on Tarand valmis ka täna teatama - Elagu Pihl!

Seega on ajakirjandus teinud suureks tüli, mida tegelikult polegi. Juunis palusin Indrekult kui sotside kunagiselt Tallinna linnapeakandidaadilt kirjalikku toetusavaldust seekord meeriks pürgivale Pihlile. Indrek oli nõus, aga arvas, et uut teksti pole vaja, kasutagu me tema poolt 2007. aasta mais pärast pronksiööd Ekspressis Pihli toetuseks kirjutatud lugu. Eks me seda siis tegimegi. Laupäevaseks Tallinna sotside üldkoguks panime kokku videoklipi, kus Pihli toetajad lühidalt sõna said. Ka Tarand.

Eile hilisõhtul oli mul Indrekuga pikem vestlus. Mingit tüli meil pole. Leppisime kokku, et paneme tema 2007. aasta toetusteksti juurde viite. Ja kindlasti tuleb tunnustada Indrekut eilse uue avalikku toetusavalduse eest Pihlile," kirjutab Juske oma blogis.