Kohtumeditsiiniline ekspertiis tegi kindlaks, et Savka (33) Sõle tänava korteri vannitoast leitud veri kuulub inimesele, kuigi varasematel kohtuistungitel oli mees kinnitanud, et veri võis pärineda üksnes tema koeralt.

“See on ju täitsa loogiline, et vannitoast võib ka inimverd leida,” vastas Savka teisipäeval kohtuniku palvele kommenteerida inimvere avastamist tema korteri vannitoa äravoolust. “No mina ei pea ju naisterahvastele selgitama, kustkohast see veri teil korra kuus tuleb. See on normaalne, et vannist võis leida inimverd.”

Tallinna linnakohtu kohtunik Merle Parts pidas vajalikuks teha leitud verele ekspertiis tuvastamaks selle grupp. Protsess jätkub 28. oktoobril.

Süüdistuse kohaselt tappis Tallinnas Koplis elanud ning oma naisega järjekordselt tülitsenud Savka tõenäoliselt mullu juulis oma abikaasa Inga (36), lõikas surnukeha väikesteks tükkideks ning lasi need WC-potist alla.

Pärast abikaasa tapmist läks Savka politsei versiooni kohaselt Sõle tänavale, kus elasid Inga ema ja 14aastane poeg. Ilmselt kägistas süüdistatav mõlemad, tükeldas surnukehad ja vedas need Raplamaale Käru külla oma suvilasse.

Möödunud aasta 31. augustil läks Savka Põhja politseijaoskonda ja teatas, et tema abikaasa, ämm ja kasupoeg on juba juuli algusest saadik kadunud ning tõenäoliselt Peipsi äärde puhkama sõitnud.

Kuna politsei selgitas välja, et Savka kodumajas põhjustasid kanalisatsiooniummistuse inimliha tükid, võeti Vassili 7. septembril kolmikmõrvas kahtlustatavana vahi alla.

Mullu 5. oktoobril alanud protsessil Savka end süüdi ei tunnistanud. Ukraina kodakondsust omav Savka ütles kohtule, et tema pole ühtegi kuritegu sooritanud ning tema suhted perekonnaliikmetega olid suurepärased. Kuhu tema abikaasa, kasupoeg ja ämm kadusid, mees ei tea.

Nõukogude armees vangivalvurina teeninud Vassili töötas viimased kolm-neli aastat Keskturul ja Kadaka turul liharaiujana. Kohtulikult karistatud meest ei ole, küll aga on ta karistada saanud alimentide maksmata jätmise pärast.