Pärast seda, kui tüdrukute lähedaste üleskutse päästja leidmiseks reedel ja laupäeval Facebookis ja meedias levis, helistas neile laupäeva õhtul tema sugulane ja päästja sai vääriliselt tänatud.

"Ta oli 20-ndates noormees, kes juhtus lihtsalt sel hetkel mööda minema. Saime temaga kokku ja tänasime teda, ent ta ei soovi rohkem tähelepanu," ütles eile tüdrukute lähikondlane Andrei.

Reedest levis Facebookis kuulutus, kus otsiti taga Tartus kaks tüdrukut uppumissurmast päästnud meest. Tüdrukute lähedased üritasid mehega kontakti saada kiirabi kaudu, ent isikuandmete kaitse tõttu neile mehe andmeid ei jagatud.

Õnnelikult päästetud tüdruku tädi Marina rääkis Delfile, kuidas kaks 14-aastast tüdrukut keset Anne kanalit jalutades järsku jää pragisedes vette kadusid ning siis läbi tõelise jõuluime päästeti.

"Tüdrukud olid Anne kanali ääres jalutamas ja jalutasid ka kanali keskel - seal oli veel rahvast," jutustas Marina Delfile. Kanali keskel oli tema sõnul jää kandvust teiste seas testimas ka mitmeid lastega inimesi. "Ma ei tea, kuidas nad julgesid," lisas naine.

"Sealt edasi jalutasid nad sinnapoole, kus asub vetelpääste maja. Ühe koha peal oli jää nii nõrk, et nad kukkusid vette," lausus Marina.

Tüdrukud kadusid pragunevalt jääpinnalt vette ning jõudsid juba endale vett kopsudesse tõmmata, kui nendeni jõudsid vapra pealtnägija abikäed.

"Nad ei jõudnud enam karjuda ka, kui järsku üks mees rahva seast kõndis nende juurde." Marina sõnul oli tegemist peaaegu imega, sest teised ümberkaudsed inimest ei olnud jõudnud tüdrukute kadumist märgatagi.

"Mees roomaski nende juurde ja tõmbas nad välja. Ilmselt ta kutsus ka kiirabi," lausus naine ning lisas, et seda, mis pärast täpselt edasi sai, on tüdrukutel keeruline meenutada, sest pärast päästmist olid nad šokiseisundis.

Seda, mis tüdrukud päästnud vaprast mehest edasi sai ja keda nii päästetud ise kui nende lähedased tänama peaks, on tänaseni teadmata.

Marina sõnul helistasid tüdrukute lähedased ka kiirabisse, et julge kaitseingli numbrit paluda, ent sealt öeldi neile, et kiirabi isikuandmeid ei avalda.