"Ma suhtun ringhäälingunõukogu eilsetesse (kolmapäevastesse - toim.) otsustesse mõistvalt, sest lõpuks olid nad ju valiku ees, kas kuulutada konkurss nurjunuks, või minna tagasi kandidaadi juurde, kes ei olnud enamiku esimene eelistus," rääkis Tankler ERR-i uudisteportaalile.
"Nad leidsid olukorrale lahenduse ja mul ei ole põhjust kahelda, et Erik Roose saab ülesandega hakkama."

"Olen kindlasti valmis temaga jagama ka kogu seda teadmist, mis minu pähe nende kuude jooksul ERRi kohta kogunes, kui sellest võiks abi olla ERRi tuleviku jaoks vajalike plaanide ettevalmistamisel," lisas ta.

Seda, kas ERRi juhi valimise kord on kõige otstarbekam, peab Tankleri hinnangul hindama riigikogu, ja kuna ERRi seaduses on tema sõnul nagunii mitmeid küsimusi õhus, muuhulgas ka ringhäälingunõukogu koosseisu ja poliitikute-ekspertide vahelise tasakaalu osas, siis küllap see teema ka lauale tuleb.

"Seadusest sõltumata mõjuks ilmselt edaspidi hästi, et juhul kui tulevikus mõni nõukogu liige ise kandideerib, taandab ta end nõukogust, ja tema asemele määratakse uus liige. Sellisel juhul on valijaid rohkem, ja keerulisem enamuse toetusega kandidaati blokeerida," sõnas Tankler veel.

"Ma ise kavatsen nüüd aga keskenduda oma tööle siin Luksemburgis, usun, et nii ERRi kui ka kõigi jaoks on hea, et selgus on majas," lõpetas Tankler.