Iisraelis toodetud raketisüsteemi MAPATS nimetus tuleneb inglise keelsest kombinatsioonist man portable anti-tank system (kaasaskantav tankitõrjesüsteem). Sõna MAPATS tähendab ühtlasi ka heebrea keeles plahvatust.

Eestis õpetatakse MAPATSi kasutamist Viru jalaväepataljoni ajateenijatele.

Viru jalaväepataljoni tankitõrjekompanii ülema leitnant Margus Kallo sõnul on MAPATSi kasutamisel oluline relva stabiilne asend. Kui see on saavutatud, saab MAPATSiga lasta nii maapinnalt, autodelt kui ka laevadelt. Viru jalaväepataljoni ajateenijad saavad väljaõppe nii autolt kui maapinnalt laskmiseks.

MAPATSi kasuks räägivad selle mitu omadust. 5000-meetrine laskekaugus võimaldab raketikompleksi kasutada lisaks maapinnal paiknevate vastaste elimineerimisele ka õhusihtmärkide, näiteks helikopterite, tõrjumisel. Relva lahingasendisse viimise kiirus, mis võtab kogenud võitlejatel aega alla minuti, on samuti seadme üks suurtest eelistest.

MAPATSi raketi juhtimine käib relva ja raketi vahel oleva laserühenduse abil. Seetõttu on lasu sooritamine võimalik ka oludes, kus relva ja raketi vahel traatühendust omavad seadmed (näiteks tankitõrje raketisüsteem MILAN) hätta jääksid.

MAPATSi taktikalis-tehnilised andmed
Laskeseade:
Valmistajamaa: Iisrael
Relvakomplekti kaal: 74 kilogrammi
Maksimaalne laskekaugus: 5000 meetrit
Efektiivne laskekaugus: 800-5000 meetrit
Meeskond: 4 inimest: meeskonnaülem, sihtur, laadur ja autojuht-laadur
Laskekiirus: 1-4 lasku minutis

Lahingrakett:
Kaliiber: 148,5 millimeetrit
Lennukiirus: 120-305 meetrit sekundis
Kaal: 29,5 kilogrammi (koos konteineriga)
Soomustläbistavus: 800 millimeetrit