Kiik nentis, et 400 haiglaravil olevat covid-19 patsienti on poole rohkem kui kevadise viiruse tipu ajal. Ta kinnitas, et ühtegi haiget ravita siiski ei jäeta.

Kiik ütles, et küsitluste kohaselt on inimeste ohutunnetus selgelt tõusnud. Täna 70% inimesi mõistavad, et olukord on kriitiline. Kasvanud on reeglite täitjate, sh maski kandjate arv. "Omalt poolt soovin tänada neid, kes vastutustundlikult on reegleid järginud," ütles Kiik. Ta palus inimestel mitte minna kaasa piirangute, sh maskikandmise kohustuse vastaste üritustega, sest need ei tee midagi paremaks, aga võivad kaasa aidata viiruse levikule.

Kas sel nädalal kehtestatud piirangutest ka kasu on, saab Kiige sõnul teada alles mõne aja pärast. Läheb vähemalt nädal, et näha, kas piirangud aitasid.

"Nädala pärast võib valitsus olla olukorras, kus tuleb karme piiranguid vastu võtma hakata. Ma loodan, et me sinna ei jõua," sõnas Kiik.

"Me saame tagantjärele teada, kas piirangud olid tulemuslikud. Kui nädala pärast on negatiivne trend jätkunud, siis on laual halvad ja väga halvad valikud, lauskeelamised ja piirangud," lisas Kiik.

Peaminister Jüri Ratas ütles, et uusi piiranguid praegu valitsuse laual pole, sest viimased piirangud jõustusid alles sel nädalal.