Kiik rääkis, et teadusnõukoda on valitsuse lauale toonud mõistliku piirangute paketi, et vaadata üle eri valdkondades kehtivad piirangud.

Kiige palve teadusnõukojale oli, et kui rääkida piirangute kehtestamisest, siis haridus ei oleks esimene valdkond, kus suuri piiranguid seada. Teadusnõukoda oligi toonud nii avalike ürituste, meelelahutus-, toitlustus- kui ka haridusvaldkonnaga seotud piirangute ettepanekud valitsuse lauale paketina, mille üle valitsus arutab omakeskis ja koos riigikogu fraktsioonidega.

“Eesmärk on, et võimalikult paljud lapsed saaksid koolis käia, aga on selge, et teatud nakatumisenäitajate juures ja teatud piirkondades ei pruugi see enam võimalik olla,” sõnas Kiik. Lisaks märkis ta, et tulemas on ka koolivaheaeg, seega puudutavad võimalikud piirangud märtsi algust.

Terviseministri sõnul arutatakse valitsuses ka eri vanuserühmade kaupa kooliskäimise piiranguid, sest nooremate klasside lastel on keerulisem iseseisvalt õppida kui vanemate klasside või ka kõrgkoolide õpilastel, seega on Kiige arvates mõistlik võimaldada algklasside õpilastel koolis edasi käia.

Kiik tõi välja, et piirkondlikel otsustuskogudel, näiteks omavalitsusutel, on alati võimalus lisapiirangute vajaduse üle otsustada sealsest olukorrast lähtudes.