Eile hilisõhtuse seisuga oli 40 hooldealusega Südamekodus tuvastatud koroonaviirus 24 hooldealusel ning kolmel töötajal.

Ulatusliku leviku ilmnemisel otsustasid tänasele Saaremaa kriisikoosolekule sõita ka sotsiaalminister Kiik kui ka hädaolukorra juhiks määratud Arkadi Popov, kes kohtuvad seal kohaliku kriisistaabiga, Kuressaare haiglaga ja Saaremaa Südamekodu esindajatega, et panna paika edasised tegevused.

"Eesmärk on tagada, et hooldekodud saaksid jätkata oma tööd ning et kõigile hooldatavatele oleks tagatud igakülgne tugi," ütles eile Saaremaa vallavanem Madis Kallas, kes osaleb koosolekul tõenäoliselt videovahendusel, sest ka temal on koroonaviirus tuvastatud.

"Niivõrd suur positiivsete testide hulk on meile halb üllatus, sest enamusel meie maja elanikest ei ole haiguse tunnuseid, välja arvatud kahel elanikul, keda meditsiinipersonal on ka kontrollinud. Teeme aktiivset koostööd terviseameti ja omavalitsusega ning oleme saanud osalt personalilt nõusoleku lausisolatsiooniks," ütles Saaremaa Südamekodu juhataja Piret Pihel eile pressiteate vahendusel.

Kohtumine pidi toimuma päeva esimeses pooles, hetkel pole teada, mis aeg see lõppeda võiks. Teadaolevalt külastavad Kiik ja Popov ka Kuressaare haiglat.