Keegi ei eita, et isikukaitsevahendeid napib. Seda on kinnitatud nii haiglapersonalide esindajate, ministrite kui ka terviseameti enese poolt. Enim on hetkeseisuga vajaka respiraatoritest.

Mida riik selle probleemiga tegelemiseks ette võtab?

Keskerakondlasest sotsiaalminister Tanel Kiik mainis tänasel haiguspuhangu temaatikat käsitlenud pressikonverentsil, et riik suhtleb olukorra lahendamiseks lisaks kohalikele ja välismaistele tootjatele ka Eesti saatkonnaga Hiinas, kogumaks juurde vajalikke ressursse.

Kiik näeb, et Aasias - eriti Hiinas - on tarnete tegemine paranemas, kuna koroonaviiruse kõrgpunkt on seal juba möödunud ning pandeemia on sealkandis iga päevaga aina paremini ohjatud.

Terviseameti esindaja Ester Öpik lubas, et ka hambaarstidega arutatakse, kuidas tagada neile isikukaitsevahendite olemasolu. Tema sõnul peaks juba normstandardite kohaselt hambaarstidel olema vajalik hulk isikukaitsevahendeid ning need on piisavad viiruse leviku tõkestamiseks. Sotsiaalminister Kiik lubas jätkuks, et juhul, kui puudus siiski tekib, leitakse vajalikud vahendid teenuse osutamiseks.