Avatud uste päeval tutvustatakse ka praegustes asukohtades tegutsevaid ja uusi erialasid, avatud on stuudiod, loengud ja töötoad ning kohtuda saab nii tudengite kui ka õppejõududega. Uksed on avatud kõigile.

Avatud uste päev algab kell 9 sisearhitektuuri osakonnas hommikukohviga, kus kuuleb tudengite vahetusõpingutest Palestiinas.

Infolaud ja arhitektuuritudengite kohvik avatakse Estonia pst 7 hoones kell 10 selle fuajees peab kell 10.30 tervituskõne rektor Mart Kalm.

Päeva jooksul toimuvad erialade tutvustused, avatud loengud, töötoad ja õpperuumide ja stuudiote külastused.

Osaleda saab näiteks visuaalkultuuri analüüsi töötoas, kätt saab proovida joonistamises, siiditrükis, nahkaksessuaari valmistamises jm tegevustes. Näha saab 3D saviprinteri tööd, leekpõleti tehnikat, sisearhitektuuri osakonna materjalilaborit.

Üleval on EKA tudengitööde väljapanekud, infot saab küsida uute kaasaegse kunsti, museoloogia ja kuraatoriõpe magistriõppekavade kohta.

Päev tipneb kell 17 algava ekskursiooniga ehitusjärgus olevasse EKA uude õppehoonesse aadressil Kotzebue tn 1/Põhja pst 7. Tänavused sisseastujad alustavad õpinguid juba seal.

Avatud uste päeva lõpuüritus algab kell 19 EKA üliõpilasesinduse korraldatud koosviibimisega sisearhitektuuri osakonna stuudios, Nunne tn 16, kus esinevad ka müstilised EKA bändid nagu VOSK ja Bourbon Sugar.

EKA avatud uste päeva peastaap infolaua ja kohvikuga asub Estonia pst 7 õppehoones, kuid uudistajatele on avatud kõik hooned (asukohad).

• Avatud infolaud, kus küsimustele vastavad ja infomaterjale jagavad EKA vastuvõtuspetsialistid ja tudengid

• Tutvustatakse eelõppe võimalusi

• Tegutsevad avatud uste päeva jaoks tuhast tõusnud EKA SÖÖKLA ja tudengite raadio REKA

• Erialade tutvustused, avatud loengud, töötoad ja õpperuumide ning stuudiote külastused kõikides EKA praegustes õppehoonetes

• Ekskursioonid EKA uude õppehoonesse Kotzebue tänaval