Võidutule viivad maakondadesse iga maleva tublim naiskodukaitsja ja kaitseliitlane, kes on oma tegevust kaitseliidus alustanud juba kodutütre ja noorkotkana.

Paraadi rivis on üle tuhande inimese. Haapsalu raudteejaama esisel platsil rivistatakse üles üksused Lääne, Pärnumaa, Saaremaa, Harju, Järva, Rapla ja Tallinna malevatest, Naiskodukaitse kompanii ning Kodutütarde ja Noorte kotkaste vähendatud kompaniid.

Lisaks võib rivis näha ka Mereväe laeva "Ristna" meeskonda, kelleks on Tallinna maleva meredivisjoni kaitseliitlased. Taktsammu hoiavad kaitseliidu koondorkester, kaitseväe orkester ning politsei- ja piirivalveameti orkester.

Võidupüha sündmused Haapsalus saavad alguse 22. juunil Haapsalu raudteemuuseumi galeriis kell 19 algava Carolin Illenzeeri Fondi heategevuskontserdiga. Kell 20.30 algab Haapsalu lossihoovis
maakaitsepäeva ja jaanipäeva rahvapidu, kus saab näha-kuulda EST-TATTOO vigurmarssimist ning Kaitseliidu orkestrite esinemist. Muinastuli süüdatakse lossihoovis kell 23.30.

Võidupühal, 23. juunil saab lisaks kell 11 algavale paraadile vaadata kell 9 Võidutule süütamist ja tuletooja medalite kätteandmist Lossiplatsil. Kell 9.45 algab oikumeeniline võidupüha jumalateenistus EELK Haapsalu toomkirikus.

Pärast paraadi on Haapsalu lossiplatsil ja lossihoovis avatud kaitseväe ja kaitseliidu lahingutehnika näitus, kus jagatakse ka sõdurisuppi. Kui ilm on hüva, teevad paraadist ülelennu ka Eesti õhuväe ja NATO lennukid.