Tegevuse lõpetavad Ahja keskkooli, Viljandi Carl Robert Jakobsoni gümnaasiumi, Viljandi Paalalinna, Viljandi maagümnaasiumi, Sillamäe Kannuka kooli, Sillamäe Vanalinna kooli ja Narva Paju kooli gümnaasiumiosad, selgub haridus- ja teadusministeeriumi andmetest. Üksnes gümnaasiumiklassidega koolidena alustavad septembrist tegevust Sillamäe gümnaasium, Valga gümnaasium ja Viljandi gümnaasium, kirjutab BNS.

Harjumaal Turba gümnaasiumis jääb tänavu avamata 10. klass ning 10. ja 11. klass Audru keskkoolis, Kohtla-Järve kesklinna gümnaasiumis, Kohtla-Järve ühisgümnaasiumis ja Kohtla-Järve Tammiku gümnaasiumis, Puurmani gümnaasiumis, Rannu keskkoolis ja Võru kesklinna gümnaasiumis.

Muu hulgas alustab septembrist erakoolina tööd Tallinna linnavalitsuse kevadel asutatud sihtasutus Tallinna Vene lütseum.

Seitse alg- ja põhikooli lõpetab tegevuse

Algaval õppeaastal lõpetab üle Eesti eri põhjusel tegevuse kokku seitse alg- ja põhikooli, kuid enamikus on tegemist siiski haridusasutuste ümberkorraldamisega.

Haridus- ja teadusministeeriumi andmeil lõpetavad tänavu tegevuse Sillamäe Astangu kool, Tihemetsa põhikool, Aste põhikool, Kaarma kool, Tuudi algkool, Pikakannu põhikool ning Kabala lasteaed ja põhikool.

Sillamäe Astangu kool lõpetab tegevuse seoses Sillamäe gümnaasiumi asutamisega Astangu kooli, Kannuka kooli ja Sillamäe Vanalinna kooli baasil.

Aste põhikooli ja Kaarma kooli baasil moodustatakse üks kool, mis jääb kandma Aste põhikooli nime ning Kabala lasteaia ja põhikooli baasil moodustatakse Kabala kool-lasteaed.

Tuudi algkool liidetakse pärast tegevuse lõpetamist Lihula gümnaasiumiga.

Pikakannu põhikooli asemel alustab sügisest erakoolina tööd Pikakannu erakool.