1. veebruaril lõpetas tegevuse erafirma MRP Linna Liinid , mis teenindas 11 Tallinna bussiliini, ja see tähendab, et nende liinide tööshoidmise nimel tuleb mitmetel liinidel võtta tunnis üks kuni kaks bussi vähemaks.

Tänasest muudeti graafikut kokku suisa 32 bussiliinil. Tallinna linnavõimude hinnangul tuleb aga hoolimata muudetud sõiduplaanidest ja liinide trajektooridest, olla valmis ka olukorraks, kus osa väljumisi hilineb või jääb suisa ära.

Lugejad on täna hommikul Delfile teatanud väljumiste ärajäämisest ja tavapärasemast enam täituvatest bussidest: 5. bussiliinil ei töötanud ühel bussil täna hommikul ka numbrinäit, mistõttu juht näitas seda käega, tõstes püsti viis sõrme.

Tallinna Transpordiameti juhataja Andres Harjo ütles, et bussiliinide töös tuleb arvestada häiretega. "Ühistranspordiga sõitjatel tuleb valmis olla suuremaks ajakuluks, kuna liinide töö võib olla häiritud," ütles ta. Harjo sõnul on sõitjatel soovituslik jälgida reaalaja infot vastavast rakendustest või aadressil https://transport.tallinn.ee/.

19. bussiliin marsruudil Viru keskus - P.Pinna suletakse tänasest kuni kriitilise olukorra lõppemiseni.

Üldmahus suudetakse tänase seisuga kõike ressursse kasutades katta 95,3 protsenti bussiliiklusest, ütles Tallinna Linnatranspordi juhatuse esimees Deniss Boroditš. Vaja on aga täiendavat veeremit ning täiendavat personali, millest osa jõuab kohale juba järgmisel nädalal, kui liinile läheb kümme täiendavat bussi ja graafikud hakkavad vaikselt taastuma.