"Täna hommikul teostasime koostöös politsei- ja piirivalveametiga vaatluslennu hommikusel tipptunnil Tallinna kohal ja pilt oli ootuspäraselt hea," rääkis Rüütelmaa Delfile.

"Tavapärasest oli sõidukeid suve aja kohta rohkem Laagna teelt Vilmsisse ja Gonsiorisse, aga võrreldes talveperioodiga oli koormus väiksem. Kokkuvõtvalt võiks nii öelda, et teavitus, mida meedia autojuhtidele tegi, on mõjunud väga hästi. Hommikune pilt oli päris hea."

Rüütelmaa rõhutas aga ka seda, et tavaliselt pärast selliseid uudiseid, mis raporteeriva rahulikumast ja heast liiklusest, paneb rohkemad inimesed auto rooli taha istuma.

"Võimalik, et see koormus natukene suureneb, kuid suur eelhoiatamine, mis eelnes tänasele päevale, näitas, et olukord oli päris hea," kommenteeris Rüütelmaa.

"Hommikusel tipptunnil vaatasime ka Tammsaare liikluskohta ning sealses pudelikaelas autosid oli, aga see liikumine oli pidev ning mõõdukas tempos ja sealt sai läbi küll. Isegi Pirita tee oli päris tühi. Laagna tee ja Vilmsi ning Gonsori olid need kohad, kus oli rohkem autosid, aga ega midagi hullu seal ka ei olnud," rääkis Rüütelmaa.

Rüütelmaa sõnul on liiklusvoogude prognoosimisel olemas seire ja iga aastane statistika, mida nad saavad arvestada. Küll aga on olemas selline asi nagu X-faktor.

"See X-faktor on selline asi, mida ennustatakse niiöelda ette - mis võib tulla? Ja noh, see on erinev. Ütleme, et sellel 25. kuupäeval oli see X-faktor arusaamatu. Oleks pidanud olema selline rahulikum pühade nädal, aga millegipärast tuli liiklust rohkem."

Rüütli sõnul mängib sageli rolli ka ilm ning just selle tõttu viibivad täna paljud inimesed tõenäoliselt suvilates.

Politseil puudus samuti info suurematest liiklusummikutest Tallinnas.