„Järjepidevusel“ astuvad üles paljud tuntud lauljad ja muusikud - Lenna Kuurmaa, Siiri Sisask, Peeter Volkonski, Hardi Volmer, Tõnis Mägi, Toomas Lunge, Mari Pokinen, Liisi Koikson, Ott Lepland, Riho Sibul, Laura Põldvere, Rain Simmul, Jaan Sööt, Gerli Padar, Sandra Nurmsalu jpt. Ansamblitest osalevad The Sun, Ultima Thule, Pantokraator, Justament, Jäääär, Mahavok, Rosta Aknad, Singer Vinger, Jääboiler jt, teatavad korraldajad.

Koore on laulupeole registreerunud 43, kokku 1000 lauljaga. Ansambleid, koore ja lauljaid toetavad omalt poolt Big Band Tartu ning Vanemuise sümfooniaorkester. Öölaulupeolisi tervitab president Toomas Hendrik Ilves.

Kontsert koosneb kolmest erinevast osast – „Tartu tervitab“, „Laulva revolutsiooni lapsed“ ning „Järjepidevus“. Esitamisele tulevad paljud rahva südames elavad lood - „Kaua sa kannatad“, „Lennelda priiks“, „Eesti lipp“, „Liivimaa pastoraal“, „Massikommunikatsioon“, „Puu on puude kõrgune“, „Eesti muld ja eesti süda“ jt.

Lauluvalikut ilmestab foto- ja filmimaterjal olulisematest 1988. aasta sündmustest. Kontserti saatev videolahendus on suurim, mida seni Eestis nähtud, videopildiga saab kaetud kogu Tartu laululava kaar. Videolahenduse autoriks on Taavi „Miisu“ Varm.

Rahva sissepääs Tartu lauluväljakule algab kl 18.30 kõikidest väravatest. Kohapeal on korraldatud toitlustamine. Öölaulupeo publikualal alkoholi ei müüda, kerge alkohol on saadaval publikuala vahetus läheduses vastavalt tähistatud ja videoekraaniga varustatud alal.

Kindlasti tasuks pealtvaatajatel riietuda augustiööle vastavalt (pleed, istumisalus vmt), et niiskus ja jahedus ei sunniks keset peo kulminatsiooni koju minema. Taskusse võiks pista vihmakeebi, sest vihmavarjude tagant ei näe tagumised öölaulupeolised laval toimuvat.

Publikul soovitavad korraldajad parkimiseks kasutada Tartu Näituste ning Eesti Maaülikooli parklat. Lauluväljaku parkla on esinejate päralt. Jalgrattad palutakse parkida publikualast väljapoole, sest muidu võivad need takistada inimeste sujuvat liikumist. Peost teeb otseülekande ERR ning publikualal asetseb eriline valgusinstallatsioon - seetõttu on platsil palju kaableid ja juhtmeid – olgem tähelepanelikud ja mõistvad.