Kolm neist saab ravi Põhja-Eesti Regionaalhaiglas (PERH) ja kaks Haapsalu Neuroloogilises Rehabilitatsioonikeskuses.

Hiljem plaanitakse Eestisse ravile tuua veel inimesi ja kokku on välisministeerium valmis vastu võtma kümmekond inimest.

Patsientide valikul sai määravaks võimalus neid siia transportida ja anda ravi, mille saamine on kohapealset olukorda arvestades keeruline. "Mitmed viga saanud vajavad ka pikemaajalist ravi. Eestis on väga head arstid, kes saavad nüüd kaasa aidata kannatada saanute tervenemisele. Kokku sai rahutustes kannata ligi 2000 inimest," ütles välisminister Urmas Paet.

Missugused vigastatud siia toodud patsientidel aga täpsemalt on, PERH-i ülemarst dr Andrus Remmelgas ei kommenteerinud , küll aga ütles ta, et tegu on „tüüpiliste“ Maidani vigastustega. Tegelikkuses tähendavad need tõenäoliselt kuuli ja laskehaavu, sest just need on Ukraina tänavarahutustes kannatada saanud inimeste kõige sagedasemad vigastused. Ka võib patsientidel olla rüseluses tekkinud traumasid.

Kuigi juba praegu on Ukraina sündmuste käigus surma saanud inimeste arv 102, võib see Remmelga sõnul suureneda. "Haiglas olevate inimeste vigastused on päris rängad [mõtleb nende all Ukrainas kohapeal olevaid inimesi, mitte Eestisse tulnuid – toim.] ja pole võimatu, et surnute arv suureneb. Samas teevad Ukraina ja Eesti arstid kõik, et seda ära hoida ja vigastuste mõju leevendada," ütles ta.

Esmalt tehakse Eesti haiglasse saabunud patsientidele uuringud ja seejärel vajalikud operatsioonid. Võib juhtuda, et ukrainlased vajavad ka taastusravi, mis tähendab, et paigale jäädakse pikemaks ajaks. Kas Eesti ka patsientide lähedaste siiatoomist toetab, Paet eile öelda ei osanud. Teisalt pole see tema sõnul võimatu, sest abi võib osutada ka siinne kohalik Ukrainlaste kogukond.

Ukraina rahutustes kannatada saanute Eestisse toomine toimus Põhja-Eesti Regionaalhaigla, siinse Ukraina kogukonna, sotsiaalministeeriumi ning välisministeeriumi koostöös.

Varasemalt on välisministeerium abistanud tänavarahutustes kannatada saanud ukrainlastele arstiabi andmist 85 000 euroga. Veebruari alguses toetas ministeerium ukrainlastele arstiabi osutamist 50 000 euroga heategevusliku valitsusvälise sihtasutuse Rahvusvahelise Renessansi Fondi (International Renaissance Foundation) vahendusel. Veebruari lõpus toetas Eesti 25 000 euroga organisatsiooni Caritas Ukraine tegevust. Samuti annetas välisministeerium 10 000 euro väärtuses ravimeid Ukraina Punasele Ristile.

Eesti on otsustanud ka suurendada Ukrainast pärit üliõpilastele antavate stipendiumite arvu ülikoolides õppimiseks.