MTÜ Vaba Isamaaline Kodanik ei jäta ruumi kahtlusteks — Tallinna maksumaksja raha kasutatakse Venemaa propagandaks ja mõjutuspoliitikaks, mis kujutab endast ohtu riigi julgeolekule. MTÜ avalduses märgitakse, et linnaametnik Aleksandr Tšap-lõgin kutsub PBK eetris üles “koondama riiki nimega Eesti Vabariik” ja saadete külalisteks on kapo aastaraamatu peategelased [Mihhail] Kõlvart, [Mihhail] Stalnuhhin ja [Yana] Toom.

Kui IRLi ja Reformierakonna ja sotside valitsuse rahvastikuministri büroo tellis 2008. aastal PBKlt 12osalise saatesarja “Otsekõne”, milles taheti venekeelsele vaatajaskonnale selgitada olulisi ühiskonnas toimuvaid protsesse, puhkes skandaal. Kriitikute hinge ajas täis teadmine, et maksumaksja raha kavatseti raisata vaenuliku mainega PBKle, selmet anda see rahvusringhäälingule, mis pole Lasnamäel ehk võib-olla nii vaadatav, kuid igal juhul usaldusväärne.

Tartu Ülikooli ajakirjandusprofessorile Triin Vihalemmale meenub samuti kolme aasta tagune pretsedendi loonud eetriajatellimus, mille riik esitas väidetavalt Kremli-meelsele kanalile PBK. “Minu arvamus on aga, et riik ei peaks midagi sellist tegema ja PBKlt saateid tellima,” lausub professor Vihalemm. “Pingutada tuleks selle nimel, et arendada ise välja kontaktikanalid, mille kaudu jõuda venekeelse elanikkonnani. ”