"Oleme püüdnud marsruudi valida nii, et liiklust võimalikult vähe häirida ja sõita võimalikult palju madalama koormusega teedel," kinnitas Lääne maleva tagalaülem kapten Jaanus Tuulik. „Täielikult suuremaid maanteid siiski vältida ei õnnestu.“

Lääne maleva kolonn koosneb ligi 20 sõidukist ning asub Haapsalust teele 30. novembri õhtul kell 20.00. Kaitseliidu sõidukid liiguvad õppusel aladele marsruudil Laikküla – Silla – Teenuse – Kivi-Vigala – Pärnu maantee – Jaagupi – Aluste. „Kõige kriitilisem koht on Pärnu maantee Kivi-Vigala ja Jaagupi vaheline lõik, seal võib reede õhtul kella 8 ja 10 vahel liiklus veidi häiritud olla,“ täpsustas kapten Tuulik.

Saarlased asuvad reede õhtul kell 19 Kuressaarest teele 10 auto pikkuse kolonniga ning kasutavad ülesõiduks tõenäoliselt kell pool üheksa väljuvat praami. Kolonni sihtkoht on Tori vald, kuid Pärnu linna vältimiseks sõidetakse Are kaudu ümber.

Tagasi Saare- ja Läänemaale sõidavad kaitseliidu kolonnid pühapäeva päraslõunal kella 15 ja 18 vahel.

Kolonnides liiguvad lisaks sõiduautodele voeautod Daf, Unimog ja Iltis. Et veoautode lastiks on relvastuse ja varustuse kõrval ka kaitseliitlased, on ohutuse tagamiseks kolonnide liikumiskiirus asfaldteel piiratud 70 km/h ning kruusateel 50 km/h.

Raskete ilmastikuolude tõttu võivad kolonnid turvalisuse tagamiseks liikuda veelgi aeglasemalt või pikendada kolonnis liikuvate autode pikivahesid.

Kaitseliit palub liiklejailt kannatust ja mõistvat suhtumist. 

Orkaan on Kaitseliidu Saaremaa, Lääne ja Pärnumaa malevate ühisõppus, mis toob tänavu Pärnumaa kaitsmist harjutama ligi tuhat riigikaitsjat.