Õnnetuse ohvriks oli 44-aastane kahe lapse ema Bridget Driscoll, kes oli tulnud vaatama tantsuetendust. Õnnetuse põhjustas kogenematu autojuht Arthur Edsell, kelle sõidukogemus piirdus kolme nädalaga. Samuti puudusid tal juhiload. Pärast kuue tunni pikkust uurimist tunnistati avarii õnnetusjuhtumiks, teatas maanteemuuseum.

Edsell ja autofirma pääsesid karistuseta. Õnnetuse ohvrit uurinud arst võttis õnnetuse kokku nii: “Ma usun, et sedasorti lollusi ei juhtu enam kunagi”.

Eesti esimene surmaga lõppenud autoõnnetus juhtus 1908. aastal Tallinnas Jaani kiriku lähistel, mil kohalik kivitööstur ei tulnud auto juhtimisega toime ja sõitis otsa 75-aastasele mehele.

Selleks, et Eesti teedel oleks järjest vähem liiklusõnnetusi, annab oma panuse ka Eesti Maanteemuuseum. Kooliaasta alguses kutsume taas kõiki kooli- ja lasteaialapsi osalema muuseumi liiklusprogrammides, kus saab läbi aktiivse tegevuse ja mängu omandada liiklusalaseid teadmisi. Sel aastal on liiklusprogrammide kavasse lisandunud reaktsioonikiiruse mõõtja, alates 8. klassist saab proovida alkoprille. Kuni septembri lõpuni toimuvad programmid muuseumi liikluslinnas.